Protocol Coronavirus

Corona protocol en annuleringsregeling

A Sensual Women’s Intensive (13-15 mei 2021)
Mila de Bos en Ârati Bonte

(Loulou Dance & Ârati Touch)

 

 

Dit protocol is bedoeld om de verspreiding van COVID-19 zo veel mogelijk te voorkomen, zowel voor deelnemers en teamleden als achteraf voor mensen van buiten deze groep (maatschappelijke verantwoordelijkheid).

Verantwoordelijkheid vanuit Mila de Bos en Ârati Bonte als organisatoren

 

1.  Hygiëne

 • We wassen onze handen regelmatig en in ieder geval na ieder toiletbezoek
 • We gebruiken gedurende de dag zo veel mogelijk het sanitair bij de eigen kamer
 • Eventueel hoesten en niezen doen we in de binnenkant van onze elleboog of in een papieren zakdoek die we gelijk weggooien. Het direct weggooien van een zakdoek of tissue doen we ook als we onze neus snuiten.

2.  1,5 meter afstand

 • We zorgen ervoor dat we tijdens de intensive 1,5 meter afstand van elkaar kunnen houden. Uitzonderingen zijn:
 • als je een oefening of meditatie met anderen doet waarbij aanraking/nabijheid noodzakelijk is
 • als je een kamer met iemand deelt

3.  Luchtkwaliteit

 • Lichaamswerk, ademwerk en zingen doen we buiten indien mogelijk of met deuren
 • Er is een afzuigend ventilatiesysteem in de zaal. Daarnaast ventileren we de groepsruimte regelmatig door deuren en ramen open te doen.
 • We eten zo veel mogelijk buiten als het weer het toelaat. Als dat niet mogelijk is eten we in de eetzaal en zetten een mondkapje op als we niet aan het eten zijn en rondlopen.

4.  Overzicht nabije contacten

 • Aan het eind van de intensive noteert iedere deelnemer en teamlid met welke personen uit de groep zij ‘nabij contact’ hebben gehad. Dit houdt in:
 • mensen die je hebt aangeraakt (dit geldt ook voor een eenmalige knuffel)
 • mensen met wie je tijdens een sessie of op een ander moment binnenshuis langer dan 15 minuten op minder dan 1,5 meter afstand was
 • mensen met wie je eventueel een kamer hebt gedeeld

Het is goed om deze informatie helder te hebben, mocht er iemand besmet zijn geraakt en er achteraf door de GGD bron- en contactonderzoek worden gedaan.

 

Verantwoordelijkheid vanuit deelnemers en aanwezige teamleden

 

 

Iedere deelneemster en teamlid neemt verantwoordelijkheid voor het eigen handelen. Daarom committeert iedere aanwezige zich aan de volgende afspraken:

 1. Je onderneemt een dag of vijf voor en na de intensive geen risico-activiteiten. Dat houdt in dat je in deze periodes wegblijft van bijvoorbeeld: mensen met corona en/of griep- en verkoudheidsverschijnselen, sportscholen met intense activiteiten, volle cafés, binnenfeesten, en festivals of (tantra)retreats waar onderling contact (zoals knuffels, intense dans, massage) is toegestaan of zeer waarschijnlijk is. Je beperkt je fysieke contact met andere mensen in deze periode tot een zo veilig mogelijk minimum. Je gaat bewust om met alcohol- en drugsgebruik, omdat dit gemakkelijk tot verandering van je gedrag kan leiden.
 1. Je komt niet naar de intensive als jij of een van je huisgenoten in de week voorafgaande aan het retreat positief getest is. Als je klachten hebt, laat je je testen. Als hier in de voorafgaande week een negatieve test uitkomt, terwijl je toch lichte klachten hebt, overleg dan met Arati in hoeverre het toch mogelijk is om mee te doen.
 1. Indien je tijdens de intensive klachten krijgt, besluiten we in overleg wat er dient te gebeuren. Er is een kans dat je de locatie moet verlaten om je te laten testen en verder afstand moet houden van de anderen tot dat de uitslag bekend is.
 1. Je weet dat samenkomen in een groep, ondanks alle maatregelen, een risico op besmetting geeft en bent bereid dat risico te nemen. Tevens ben je je er van bewust dat je een mede- verantwoordelijkheid draagt voor het niet besmetten van mensen buiten de groep. Dit heeft invloed op je keuzes wat je in de 10 dagen ná het blok doet.We raden je daarom aan om vlak voor je naar de intensive toe komt, een sneltest te doen. Deze zijn sinds april 2021 verkrijgbaar voor een klein bedrag. Dit is geen verplichting, maar het zal het algemene gevoel van veiligheid in de groep ten goede komen.
 1. Je stelt Mila, Ârati en/of de hof van Axen niet aansprakelijk als je ondanks alle maatregelen tijdens de intensive corona zou krijgen.
 2. Indien je na afloop van de intensive binnen 14 dagen klachten krijgt, je laat testen en hier een positief resultaat uitkomt (kortom: je bent besmet), dan meld je dit bij Ârati. Daarnaast zal de GGD contact met je opnemen.
 1. Indien iemand anders na afloop van de intensive binnen 10 dagen positief getest wordt, dan wordt er mogelijk contact met je opgenomen vanuit de GGD. Je bent bereid om deel te nemen aan het bron- en contactonderzoek en volgt de adviezen van de GGD op.

Afmelden en annuleringsvoorwaarden

 1. Als de begeleiders van A Sensual Women’s intensive of een van hun huisgenoten binnen 24 uur voor aanvang van de workshop klachten hebben, wordt de workshop per mail afgezegd. Controleer voor vertrek dus altijd nog je mail.
 1. Als wij zelf moeten annuleren, zal de workshop worden verzet naar een andere datum. Als je op die datum niet kunt of wilt meedoen, kun je tot 48 uur voor aanvang van de nieuwe datum kosteloos annuleren.
 1. Als een van jullie of een van jullie huisgenoten binnen 24 uur voor aanvang van de workshop klachten heeft, meld je je af per mail of telefoon.
 1. Tot 21 dagen (3 weken) van te voren is afmelden kosteloos. Je krijgt het bedrag via de ticketshop teruggestort. Meld je je later af, dan krijg je 50% van je betaling teruggestort via de ticketshop.
 1. Vanaf 168 uur (dat is 7 dagen) van te voren vindt bij annulering geen terugbetaling meer plaats. Wel kun je een andere vrouw zoeken die in jouw plaats wil deelnemen. Ook is er een kans dat er nog een vrouw op de wachtlijst staat. Als een andere vrouw in jouw plaats deelneemt, krijg je de kosten van de workshop via de ticketshop teruggestort. Als blijkt dat je corona blijkt te hebben vlak voor de start, willen we je graag de kans geven om een volgende intensive wel deel te nemen.
 1. Indien tijdens de intensive blijkt dat je toch duidelijk corona-gerelateerde klachten hebt, zul je de ruimte en de intensive moeten verlaten. Er vindt dan geen terugbetaling plaats.

Bij aankomst op de locatie zul je dit protocol ondertekenen.

VERKLARING

 

Bij deze verklaar ik dat ik tijdig kennis heb genomen van dit corona-protocol.

Ik verklaar tevens dat ik de richtlijnen voorafgaand aan de intensive heb nageleefd en dat ik de richtlijnen voor tijdens de intensive naar beste kunnen zal navolgen.

Naam:

Datum:

Plaats:

Handtekening:

Let op: mogelijk moet/kunnen Mila en Ârati op basis van nieuwe inzichten en de actuele situatie rond corona het protocol gedeeltelijk aanpassen. Dit krijg je uiteraard te horen.

 

>