‘Trouw zijn’ en ‘Spelen’!

Ritual Play: lekker met z’n tweeën de hele avond of toch je grenzen verkennen? 

Bij Ritual Play kun je heerlijk uit je hoofd, in je lijf komen en enorme lol hebben. Stoeien voor volwassenen noemen sommige mensen het. Het kan ook diep gaan, en soms confronterend zijn, want het is heel wel mogelijk dat je een deel van jezelf tegenkomt waar je of moeite mee hebt, lang hebt onderdrukt,
of wat je vergeten was 😉.

Een van de bijzonderste dingen van Ritual Play vind ik dat een van de uitgangspunten is dat jijzelf het speelmateriaal bent. Ai, of Yesss! Wat gaat er in je om? Hoe voel je je? Waar zit je verzet of je drang om je aan te moeten/willen passen? Je verlangen naar iets nieuws, iets anders dan anders? Je zin om totaal gek te doen of wild! Of is er angst, angst om de ander pijn te doen of te shockeren? Hoezeer ben je gericht op wat mensen om je heen doen?

Veel van dit soort dingen kunnen een patroon zijn geworden in jou of ook in je relatie. Ze worden helder op de mat.

Het ‘ding’ van de afgelopen twee jaar was dat als er al Ritual Play gegeven kon worden, ik er voor koos om mensen met z’n tweeën te laten komen vanwege de coronaregels. In plaats van een bunch singles die enthousiast door elkaar heen aan het spelen en stoeien gingen, kwamen er steeds meer mensen die een vaste relatie met elkaar hebben.

Jee wat een andere dynamiek is dat! De voorzichtigheid die ik mensen vaak, dus niet altijd, zie hebben met elkaar lijkt groter te zijn en het ‘spel’ blijft binnen de onbewust in de relatie gegroeide afspraken. Ja, het is enorm verdiepend als je dan een hele avond met elkaar blijft ‘spelen’, want er ontstaat door het non-verbale, de afspraken in Ritual Play én het openhartig delen in de groep een nieuwe manier van kijken naar jezelf en de ander. Supermooi dus!

Jezelf weer eens 'oprekken'

Maar, steeds met je eigen partner blijven spelen betekent ook dat het veel uitdagender kan zijn om buiten je eigen lijnen te gaan, om eens ondeugend te zijn of de macht te pakken, uit of juist in het sensuele te stappen. Om jezelf als het ware weer eens op te rekken in alle delen van jou die niet zo vertrouwd zijn binnen de relatie.

Esther Perel zegt over het ‘ontrouw zijn’ aan een vaste partner, dat een van de redenen dat mensen dat doen is dat er diep van binnen een verlangen is om weer contact te maken met wie ze in de kern zijn, en dat kán soms nodig zijn in een relatie en enorm veel brengen, mits er open en eerlijk over gedeeld wordt natuurlijk. En de liefde sterk genoeg is om zo’n storm(pje) aan te kunnen 😉.

Ontrouw of openheid?

Nu is wisselen van partners of speelmaatjes op een Ritual Play avond natuurlijk geen ontrouw, maar het kan toch veiliger voelen om er maar niet voor te kiezen. Dat zie ik veel gebeuren en dat is natuurlijk volkomen legitiem. Toch is dit een uitnodiging! Openheid over wat er met jou gebeurt, ook in relatie met anderen, is de sleutel naar beweging, naar contact en echte intimiteit met elkaar.

Mijn Ritual Play avonden blijven open voor partners die met elkaar willen blijven maar ik nodig je ook uit soms je grenzen te verleggen en misschien vaste onderlinge afspraken opnieuw te onderzoeken.

Vanaf nu kun je ook weer makkelijker alleen komen en het spel aangaan met iedereen die dat wil in de groep!

Kom je voelen?

Kom je kiezen?

Kom je spelen?

Kijk bij hier bij Workshops & Retraites naar de eerstvolgende data.

Ritual Play wordt gegeven in Nijmegen

Lieve lezer,

Verlang jij ook naar een fijner, meer open seksleven? Naar het ontdekken en loslaten van conditioneringen, de dingen die zeer waarschijnlijk blokkeren om aanwezig, erotisch volwassen en in verbinding te zijn, van jezelf te houden zoals je bent? Op een manier die bij jullie aansluit?

Dan ben je super welkom om een gratis Ontdekkingsgesprek via Zoom met mij af te spreken en te kijken hoe ik jou kan helpen. Dat kan direct in mijn agenda via de knop hiernaast.

Arati Touch

Over Arati

Ik begeleid mensen voor wie seksualiteit en intimiteit niet easy en vanzelfsprekend is. Individueel en in workshops. Hands-on en in consent zakken we in ontspanning, zelfliefde en weer helemaal 'eigen' mogen zijn. Het is een kwestie van herinneren wat er al was. Vaak ontdek ik, zoals ik dat ook nog steeds bij mezelf aan het ontdekken ben, dat de relatie met ons eigen lijf, zeker op seksueel gebied de sleutel is tot echt genieten, zelfliefde, bewustwording, extase en je vrij voelen, óók in relatie tot de ander. En het mooiste werk dat ik ooit gedaan heb. Ik ben ademcoach, deep tissue lichaamswerker en seksuologisch lichaamswerker. Dat mix ik met mijn liefde, wijsheid en humor.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>