Over Ârati

Mijn missie is om mensen te helpen bij hun verlangen naar verbondenheid: lichamelijk, geestelijk en spiritueel. Op een veilige en heldere manier. In 2011 startte ik mijn praktijk voor Lichaams- Adem- en Ontdekkingswerk, in 2018 startte ik met Seksueel Ontdekkingswerk. Naar buiten komen met dit werk voelt kwetsbaar en krachtig tegelijk. Ik besef heel goed dat mensen een moedige stap zetten door naar me toe te komen. Steeds opnieuw ben ik enorm dankbaar dat ik ze mag zien opbloeien van alles wat ze bij me leren en hoe vrij ze daarvan worden.

Ik, Ârati Bonte, woon met mijn partner en onze twee dochters in Malden bij Nijmegen. In 2006 begon ik op mijn pad in bewustzijnsontwikkeling als leerling van Yoyo. Sindsdien ben ik gegrepen door het ontdekken van de innerlijke schoonheid in mezelf en in ieder ander mens, dwars door elke verschijningsvorm heen.

Ervaringsdeskundige

Met pijn, verwondering en enthousiasme ben ik zelf door processen gegaan als ‘Geen lol meer in mijn relatie’, ‘Geen lol meer in seks’, ‘Help ik heb borstkanker’, ‘Mijn man vrijt met een andere vrouw’, ‘Hoe kan ik vrij zijn met een gezin?’, ‘Tel ik nog wel mee?’ In mij is de bereidheid en nieuwsgierigheid gegroeid om naar binnen te kijken en alles te onderzoeken waardoor ik geraakt word. Soms is dat pijnlijk en confronterend, maar het zorgt ook voor het oplossen van beperkende overtuigingen, met een grotere ontspanning als gevolg.

Dit heeft mij blijer, steviger, mooier gemaakt. Ik geef ruimte, ben aandachtig, maar ook eerlijk en spontaan. Ik kan uitnodigend en grensverleggend zijn in mijn begeleiding, en doe dat altijd in afstemming met jou.

Seksueel Ontdekkingswerk

De afgelopen jaren zag ik in mijn praktijk vaak mensen die met intimiteits- en seksualiteitsissues kwamen. Dat vond ik inspirerend maar ook confronterend, voor mij de aanleiding om me verder gaan verdiepen in seksuologisch lichaamswerk. Deze thema’s zijn doorgaans een groot taboe in onze maatschappij. Als er vrijuit over gesproken kan worden, komt er ook een weg vrij voor innerlijke rijkdom en een dieper gevoel van verbonden zijn.


Opgeleid door het leven én in de:

Flowering en Gardener training bij Yoyo van der Kooi, centrum voor Levenskunst. Twee trajecten gericht op de kunst van het leven en veranderprocessen.

Encountertraining bij de Humaniversity in Egmond aan Zee. Pittige training over eerlijk zijn in ontmoetingen en emotioneel loslaten.

Opleiding diepe bindweefselmassage bij centrum voor Levenskunst. Ook wel Postural Integration of Myofascial Energetic Release genoemd (MER).

Ademcoach en trainer bij Nadja Benschop, Altractive en Wilna Eenkhoorn. Transformational Breath is diep en transformerend ademwerk.

Tantrisch vrouwenwerk bij Jacqueline Snelder, Marya Norell en Carole Verbeeck.

The Wheel of Consent bij Betty Martin, training over geven en ontvangen binnen relaties.

The Wheel of Consent voor geliefden bij Matthias Schwenteck en Robyn Dalzen.

Sexological Bodywork en Somatic Sex Coach opleiding (internationaal) bij Uma Ayelet en Deej Juventin in Byron Bay en Berlijn.

Ritual Play facilitator opleiding bij Marina Kronkvist.

>