Veelgestelde vragen / FAQ

Je bent altijd vrij om je vragen aan mij te stellen, daar ben ik zelfs dol op! Als jouw vraag hier niet tussen staat, mail me.

Hoe ziet een sessie eruit?

Bij alle sessies gebruiken we eenvoudige technieken als bewuste ademhaling, bodyscan, beweging, focus en intentie. We richten ons via je lichaam op het wakker maken van je plezier van binnenuit. Dat doen we op een meditatieve manier. Juist in de vertraging ontdek je het beste waar het plezier en verlangen zitten. 

We maken een contract voor de sessie waar we ons aan houden. We kijken aan het eind van de sessie terug naar welke inzichten en ervaringen jij of jullie ervan mee naar huis nemen. Tot slot bespreken we welke dingen jij of jullie thuis verder kunnen gaan oefenen.

 • Kleding: jij/jullie bepalen zelf hoeveel kleding je aanhoudt of uittrekt. Ik blijf gekleed.
 • Aanraking bij stellen: omdat jullie als paar komen, zal er tijdens de sessie alleen aanraking zijn tussen jullie samen, tenzij jullie om aanraking van mij vragen en als dat behulpzaam is voor jullie.
 • Aanraking: anders dan bij een massage waarin jij de ontvanger bent en ik de gever, ben jij in deze sessies de actieve ontvang(st)er, dat wil zeggen dat jij aangeeft hoe en waar je aangeraakt wordt.
 • Voor jouw/jullie geslacht, anus en bekkengebied geldt hetzelfde en daarbij gebruik ik handschoenen. 
 

Met wat voor methodes werk je in je sessies? Massage?

Ik werk met aanraking bij het lichaamswerk waarin jijzelf en jullie leren om actief aanwezig te leren zijn en daarmee dus ook een actieve ontvanger. Een bepaalde vorm van ‘massage’ kan dan opgenomen worden in jouw/jullie traject als dat past bij het leerdoel van je sessies. 

Bijvoorbeeld:

 • Erotische dansmassage

 • Taoïstische erotische massage

 • Bekkenrelease - diepe bindweefselmassage

 • Littekenweefselmassage - intern/extern

 • Erotisch leren masseren

Andere dingen waar we mee kunnen werken zijn:

 • Ja en nee leren voelen - spelen met consent

 • Ritual Play

 • Orgasmic yoga coaching

 • Porno yoga coaching

 • Ontdek je erotische type en stijl

 • Ademwerk en seksualiteit

 • Mindful bodywork - mapping en meditatie

Ben jij bloot?

Nee, ik ben nooit bloot. De sessies die specifiek over jouw seksualiteit gaan, zijn altijd puur educatief van aard. Het zou afleidend zijn als ik bloot zou zijn: het gaat over jou.

Moet ik bloot zijn bij een sessie?

Zeker niet. We gaan nooit verder dan voor jou of jullie goed voelt. Een belangrijk aspect van seksueel heel worden is het leren aanvoelen en aangeven van grenzen. 

 

Raak je mijn partner ook aan als we met z’n tweeën komen?

Nee, tenzij jullie daar om vragen en altijd in overeenstemming met jullie beiden (consent)

Kan ik bij jou masturberen terwijl jij naar mij kijkt?

Gezien worden in dat deel van je seksualiteit waar je pijn op hebt kan deel zijn van jouw proces rond het leren transformeren en helen hiervan. Het ontstaat, of het ontstaat niet. Altijd op het moment dat jij eraan toe bent en als onderdeel van het traject dat je bij me volgt. We zijn het daar dan beiden over eens. Vooraf maken we een duidelijk contract waarin we afspreken hoe deze sessie eruit gaat zien op de manier waarop jij het wilt.

Het is géén dienst die ik lever.

Kan ik leren masseren bij jou?

Jazeker. In individuele sessies neem je daarvoor een oefenpartner mee. Of je volgt een workshop bij me als ik deze weer gepland heb

Kan ik bij jou SM leren?

Nee. Je kunt wel bij me terecht voor het onderzoek daarnaar. Welke kanten in jou willen in het licht komen? Wat houd je tegen om het aan te gaan? Welk erotisch type ben jij? Ik help je graag bij je onderzoek en het zetten van stappen, het overwinnen van (eventuele) schaamte.

 

Kun je me leren wat voor speeltjes er zijn en wat ik er mee kan doen?

Nee. Ik kan wel samen met jou op onderzoek gaan om uit te vinden wat en waarom iets jouw voorkeur heeft. Ook kan ik je helpen met hoe ze werken en het uitproberen ervan. Uiteraard weer op puur educatieve basis.

Kan ik bij jou een ‘body-orgasm’ ervaren?

Soms. Het is afhankelijk van jouw eigen proces en ontwikkeling gedurende de sessies. Als je met plezier actief ontvangt, je adem gebruikt en je lichaam beweegt en vrij geluid durft te maken, dan maak je een goede kans 😉. Ik kan je aanraden om te beginnen met erotische dansmassage.

>