Samen ontdekken

 • Lopen jullie tegen grenzen, issues of taboes aan in jullie seksuele relatie?
 • Zijn jullie nieuwsgierig hoe seksualiteit en verbinding nog  fijner en leuker kan?

Ik neem jullie graag mee op ontdekkingsreis!

Zijn jullie op een punt in je relatie gekomen waarop dat wat ooit zo gewoon en natuurlijk was, niet meer zo vanzelfsprekend is?

Dat overkomt veel stellen. Het aanraken, knuffelen, vrijen en de emotionele verbondenheid die daar bij hoort, is soms verdwenen of niet meer zo vanzelfsprekend.

Bij stellen die langer samenzijn, neemt het vrijen af of verdwijnt soms helemaal. Maar ook bij jonge stellen gebeurt het, door de drukte van alledag, het werk, de kinderen...

Dat kan een gevoel van gemis veroorzaken, een soort heimwee naar wat vroeger zo spontaan en normaal was. Maar het kan ook ronduit verdrietig en eenzaam gaan voelen en impact op jullie relatie hebben.

Hoe is dat bij jullie?

 • Jullie kunnen er niet goed over praten
 • Jullie houden van elkaar maar de sleur…
 • Voor de een is het fijn maar voor de ander gaat het vaak te snel
 • Vrijen zonder orgasme of erectie is een gemis
 • Of juist alwéér een te vroege zaadlozing...
 • Jij wilt best - graag zelfs! - maar je partner heeft veel minder zin...
 • Jullie willen leren om elkaar erotisch te masseren
 • Pijn ervaren en toch willen vrijen

Ik heb goed nieuws: jullie staan niet alleen

Wat jullie situatie ook is, waar jullie ook tegenaan lopen: je kunt eraan werken. Want seksualiteit kun je (her)ontdekken, leren en ja; ook leuker en fijner maken. In mijn praktijk voor seksueel ontdekkingswerk help ik jullie daar graag bij.

‘Alleen al het werken en spelen met de consentoefeningen heeft ons ontzettend veel opgeleverd. Arati’s begeleiding was daarbij echt cruciaal, ze benoemt alles zo helder! Ik kan nu mijn grenzen aangeven en uit het pleasen blijven, dat is zo fijn.’

Hoe ga ik als coach te werk?

Wat jullie kunnen verwachten bij een sessie met mij valt niet altijd makkelijk te voorspellen, zelfs als we van tevoren bespreken waar jullie aan willen werken. Dat kan de sessie dan ook leuk, onverwacht, confronterend of diepgaand maken. Laten we zeggen dat ik heel gericht werk maar dat jullie proces altijd op nummer één staat.

Ik ben open en eerlijk over mijzelf en van daaruit ook open en geïnteresseerd in jullie. Mijn manier van werken bestaat uit een combinatie van lichaamswerk en coaching en ik werk met o.a. 

de cirkel van overeenstemming (Wheel of Consent van Betty Martin) externe link, erotische dansmassage, mindful bodywork, mapping en meditatie, het leren kennen van ieders erotisch kernthema en jullie erotische stijl, erotische massagelessen, ritueel spelen, ademwerk (kijk voor het volledige overzicht maar eens bij werkwijzen).

Leidraad in onze ontmoeting zijn openheid op alle gebied, veiligheid, integriteit, vriendelijkheid en plezier.

Wat brengt het jullie?

Dat ligt voor een groot deel natuurlijk aan jullie vraag... maar het feit dat er eindelijk gepraat wordt met een derde (met mij dus) over wat jullie dwars zit, gaat al openheid, lichtheid en inzicht brengen voor jullie beiden. Ik sta naast jullie en kijk en leef met jullie mee om precies jullie eigen ‘aha’s’ boven water te krijgen.

Koppels komen bij mij met de meest uiteenlopende thema’s, bijvoorbeeld:

 • het niet meer samen vrijen en dat enorm missen
 • er is een groot verschil in wat als ‘lekker’ wordt ervaren
 • één van de twee is niet happy met de seks
 • het hebben van een te snel - of juist geen - orgasme
 • het gevoel hebben dat er méér is en daar nieuwsgierig naar zijn
 • sensuele, seksuele en erotische sensaties in jullie hele lichaam en wezen willen leren voelen
 • het missen van contact, verbinding, intiem zijn
 • een van jullie heeft een traumatisch verleden en dat staat tussen jullie in
 • niet weten hoe wensen en grenzen te ontdekken en daarover te communiceren
 • pijn bij penetratie
 • geen erectie meer

Staat jullie vraag hier niet tussen? Dan is dat omdat deze pagina veel te lang zou worden als ik echt álles zou opschrijven... 🙂

‘Het ontdekken van mijn vulva onder begeleiding van Arati heeft me zoveel nieuwe inzichten opgeleverd! Ik had zelf nog nooit naar mijn vulva gekeken en haar oprecht bewonderd. Mijn partner begrijpt mij nu veel beter. Dat bleek nodig voor onze relatie.
Het vrijen is hierdoor heel anders geworden, er is nieuw leven ingeblazen.’

Voor wie is seksueel ontdekkingswerk?

Seksueel ontdekkingswerk is voor koppels die samen hun seksualiteit in het licht willen zetten. Jullie zijn bereid om open en eerlijk te zijn over wat er speelt en wat er mogelijk emotioneel vrij komt, aan te gaan in een veilige ruimte. Het verlangen is om ‘nieuwe’ seksualiteit te vinden en daar ook zelf actief en verantwoordelijk in te zijn of te worden.

Voor wie is het niet?

Mijn coaching is waarschijnlijk niet voor jullie als...

Er nog sprake is van actief seksueel trauma bij een van jullie: ik weet veel van trauma maar ik ben geen traumatherapeut. Na afgeronde traumatherapie zijn jullie wel heel erg welkom.

Of als één van jullie niet uit eigen vrije wil kiest voor jullie sessies bij mij.

Over mij

Er is weinig waar ik gek van op kijk én om eerlijk te zijn, er is ook niet veel waar ik niet zelf al een keer tegenaan gelopen ben. In 2013 is Arati Touch ontstaan. Ik ben opgeleid als begeleider van veranderingsprocessen in combinatie met diepe bindweefselmassage en als ademtrainer. Daarnaast heb ik me in de loop der jaren ontwikkeld in massage en coaching voor vrouwen.

Door mijn nieuwsgierigheid naar wat er diep in mijn cliënten leefde, kwam ik erachter dat er veel vragen, verdriet maar ook nieuwsgierigheid was rond intimiteit en seksualiteit in relaties. Het verlangen naar een leuker en fijner seksleven bleek groot. Sinds 2018 heb ik mij daarom onder meer bijgeschoold in seksuologisch lichaamswerk en coaching (Sexological Bodywork Australia), de Like a Pro - Wheel of Consent trainingen bij Betty Martin. Ik help mensen met het vinden van hun eigen unieke en fijne (seks)leven.

Lees hier meer over Arati

‘Arati ging heel respectvol en liefdevol om mijn gevoeligheid en angst om het over mijn seksualiteit te hebben. Daardoor voelde ik me enorm welkom. Wat overigens niet uitsluit dat ze niet schroomt om te confronteren waar nodig en dat ze altijd blokkades aanpakt die naar boven komen.’

Krijgen jullie er al zin in? Dit zijn de volgende stappen

Jullie eerste stap is gratis, in de vorm van een ontdekkingsgesprek van 30 minuten via Zoom. Daarin bespreken we wat jullie bezighoudt, kunnen jullie je vragen stellen en bekijken we samen of ik jullie kan helpen. 

Is dat het geval, dan doe ik jullie een voorstel voor de aard en de lengte van de coaching. Het aantal en soort coachingsessies is afhankelijk van jullie vraag. Na ons ontdekkingsgesprek kan ik jullie een persoonlijk ontwikkeltraject aanbieden.

Goed om te weten...

In de sessie richten we ons via het lichaam op het bewust worden van je verlangen en wakker maken van je plezier. Dat doen we heel vaak op een meditatieve manier. Bij alle sessies gebruiken we eenvoudige technieken als bewuste ademhaling, bodyscan, beweging, focus en intentie. Samen kijken we wat past. In die vertraging kun je veel makkelijker ontdekken waar je plezier en innerlijk weten zitten. Ook bespreken we wat je verder thuis kunt gaan oefenen. Natuurlijk blijft alles wat we bespreken binnenskamers.

 • Kleding: jullie bepalen zelf hoeveel kleding je aanhoudt of uittrekt. Ik blijf gekleed.
 • Aanraking: omdat jullie als paar komen, zal er tijdens de sessie alleen aanraking zijn tussen jullie samen, tenzij jullie om aanraking van mij vragen en als dat behulpzaam is voor jullie.
 • Voor jullie genitaliën, anus en bekkengebied geldt hetzelfde en daarbij gebruik ik handschoenen. 

Kijk gerust ook even bij de veelgestelde vragen voor meer details.

Wil je meer weten?

Ik kijk samen graag met je of ik jullie kan helpen. Ons eerste ontdekkingsgesprek is gratis en vrijblijvend en kun je zelf eenvoudig inplannen via mijn online agenda.

Heb je nog vragen? Dan kun je hier contact met mij opnemen.

‘We waren samen op het gebied van intimitiet en seksualiteit uit elkaar aan het groeien.  Onze diepe behoeftes en verlangens werden geboycot door oude patronen, waarbij ieder een verwachtingspatroon naar de ander had. En als dat niet vervuld werd dan waren er teleurstelling en verwijten naar elkaar toe.

We hadden beiden het verlangen om op een andere manier met elkaar te leren vrijen.

De liefdevolle, deskundige aanwezigheid van Arati op dit kwetsbare stuk, heeft ons weer teruggebracht naar onze natuurlijke seksuele levensstroom.
We hebben nu heel anders contact tijdens het vrijen dan voor de sessies.

Het weer in contact zijn met onze seksuele levensenergie brengt ons dichter bij onze eigen kern en daardoor dieper in verbinding met elkaar.’

>