We doen allemaal ons best om op een zorgvuldige en integere manier met elkaar om te gaan. En toch kan het gebeuren dat iets schuurt, pijn doet of niet goed voelt. Mocht je iets willen teruggeven over jouw ervaring met mij, dan vind je op deze pagina hoe je dat op jouw manier kunt doen. Jij bent welkom, met alles wat er is.
Feedback is welkom
Alle feedback is welkom. Of je nu iets waardeert en dat met me wilt delen (graag zelfs!), of als je iets hebt meegemaakt dat schuurt of niet oké was. Of als ik het ergens echt heb laten liggen. Jouw ervaring doet ertoe.
Als je wilt checken wat ik beloofd heb in onze samenwerking, kun je ook altijd mijn Algemene Voorwaarden nog eens nalezen.
Direct contact
Voel je je veilig genoeg om me direct aan te spreken? Stuur me dan een bericht via het contactformulier op deze pagina. Je mail komt rechtstreeks bij mij terecht en wordt met zorg en vertrouwelijkheid behandeld. Alleen als we daar samen afspraken over maken, deel ik je feedback met iemand anders. In dat geval hou ik je altijd op de hoogte van wat er gebeurt.
Je kunt ook terecht bij mijn Accountability Pod
Als het niet prettig of veilig voelt om rechtstreeks contact met mij op te nemen, weet dan dat je ook bij iemand anders terecht kunt. Ik werk samen met een groep collega’s met wie ik een pod vorm om elkaar scherp en eerlijk te houden op ons handelen: mijn Accountability Pod.
Waarom deze Accountability Pod?
Ik werk samen met drie collega’s – Roos Reijbroek, Tanya Rozenthal en Wilrieke Sophia – in een zogeheten Accountability Pod. We zijn ieder op onze eigen manier actief in het veld van seksualiteit, intimiteit en relaties. De vorm die ons werk aanneemt verschilt: van therapie tot lichaamswerk, van retraites tot sessies, van consultancy tot het begeleiden van genotservaringen.
Ook onze persoonlijke achtergronden lopen uiteen – in gender, geaardheid, neurodiversiteit, etniciteit, leeftijd, werkervaring, opleiding en nog veel meer. Wat we gemeen hebben, is dat we ieder op een autonome manier ons werk vormgeven, en dat het voor ons niet vanzelfsprekend is om bij een officiële beroepsgroep aan te sluiten. Soms omdat ons werk buiten de gebaande paden valt, soms omdat we actief zijn in nichegemeenschappen of omdat we bewust kiezen voor een andere manier van werken en verantwoorden.
Juist omdat we vaak werken met mensen in kwetsbare settings, vinden we het essentieel om onze eigen ethiek onder de loep te houden. We willen aanspreekbaar zijn, verantwoordelijkheid nemen en – als het nodig is – schade herstellen. We weten dat we fouten kunnen maken, ook met de beste intenties. En we weten dat in het werkveld van intimiteit en seksualiteit integriteit verder reikt dan het juridische kader. Daarom hebben we samen gekozen voor een eigen manier van verantwoording: de accountability pod.
Wat is een Accountability Pod precies?
Een Accountability Pod is geïnspireerd op principes uit transformative justice – een benadering waarin het niet draait om straf of uitsluiting, maar om bewustwording, herstel en verandering.
Wanneer iemand schade heeft ervaren in contact met mij, is het mogelijk om dat bespreekbaar te maken met mijn accountability pod. Niet om iemand te veroordelen, maar om stil te staan bij wat er is gebeurd, wat de melder nodig heeft om verder te kunnen en hoe de veroorzaker verantwoordelijkheid kan nemen. Niet door boete te doen, maar door eerlijk te kijken naar patronen, deze te onderzoeken, ervan te leren en – waar passend – daar transparant over te zijn. Meer over hoe dat precies werkt, lees je [hier].
Daarnaast komen wij maandelijks samen voor intervisie. Dan onderzoeken we samen vragen als: wat is professioneel en integer handelen in ons werk? Hoe gaan we om met macht en verantwoordelijkheid? Waar kunnen we bewuster worden van onze privileges of blinde vlekken? Het zijn eerlijke, soms confronterende gesprekken, waarin zorg en integriteit altijd het vertrekpunt vormen.
Als je contact wilt opnemen met mijn Accountability Pod
Als jij een ervaring met mij hebt gehad die niet oké was, en het voelt niet veilig of passend om daar direct met mij over in gesprek te gaan, dan kun je terecht bij één van de leden van mijn accountability pod. Je kiest zelf bij wie je je het meest op je gemak voelt.
Wat jij meemaakt en deelt wordt met aandacht en zorg behandeld. De pod is er voor jou: jouw perspectief en behoeften staan centraal. Als je wilt, denken we met je mee over hoe je dit met mij zou willen bespreken, en we kunnen daar ook in bemiddelen.
We hopen natuurlijk dat onze samenwerking veilig en prettig verloopt. Maar als dat niet zo is geweest, dan zijn we dankbaar als je ons laat weten wat er is gebeurd. Want juist in het contact hierover kunnen we groeien – als mens en als professional.
Leden van de Pod
Roos Reijbroek
Zij/elk voornaamwoord

- Intersecties waarin ik me herken, zijn (laag identificerend) vrouw, bi/pan/queer, intersectioneel feminist, neurodivergent, hoogopgeleid, wit, middenklasse, gestigmatiseerde werkachtergronden, sekspositief.
- Ik werk als relatiebegeleider gespecialiseerd in consensuele non-monogamie. Daarnaast organiseer ik praatgroepen, ben ik actief rondom mijn beroepsveld CNM-bewust te maken en spreek ik regelmatig in publieke settings.
- Als organisator weet ik, door schade en schande wijs, dat goede intenties niet voldoende zijn om een sessie of workshop “veilig” te maken. Omdat ik het beste voor heb met iedereen die diens vertrouwen in me stelt, wil ik graag aanspreekbaar zijn op mijn handelen, juist wanneer er iets mis is gegaan. Tegelijkertijd spreek ik anderen aan op de zorg die zij hebben voor hun cliënten en community. Wanneer we invoelende aandacht geven aan verdriet en leed, gebeurt de positieve verandering vanzelf.
- Mensen noemen me hartelijk, kritisch, helder, ontwapenend, idealistisch, realistisch.
Wilrieke Sophia
Die/diens zij/haar

- Niet-binair identificerend, Nederlands, neurodivergent, moeder van drie, hoogopgeleid, kink/BDSM vriendelijk, non-monogamie vriendelijk, opgegroeid in een katholiek arbeidersgezin in een klein dorp, ecoloog (MSc bos- en natuurbeheer).
- Intimiteits-educator, -facilitator, en -coach. Conscious kink trainer. Oprichter Exploring Deeper en Cuddle Workshops International.
- Facilitator, coach, spreker, activist, trainer.
- Docentenopleider.
- Sparringspartner en consulent voor wetenschapers, makers en artiesten.
- Thema’s: consent, persoonlijke ontplooiing, keuze, non-monogamie, kink, seks, ritueel, hechtingsdynamiek, groepsdynamiek, trauma-geïnformeerdheid, neurobiologie.
- Red Flags in Workshops: platform met gratis toegankelijke materialen om deelnemers en facilitators te helpen rode vlaggen te onderscheiden en veiligere workshops te ervaren. - Werken met intimiteit, op welk vlak dan ook, kan naast veel moois brengen en diepe heling initiëren, ook veel raken. Naast dat er een prachtig aanbod aan workshops, retreats, opleidingen, en sessies is, gaat er ook veel mis. Ik draag er graag aan bij deze sector zo veilig en transparant mogelijk te maken, de aanspreekbaarheid van facilitators te vergroten, en een passend plan te hebben voor als er dan toch iets misgaat.
- Als deelnemer die misbruik van machtsposities, en intimiteitsworkshops die meer kwaad dan goed deden heeft ervaren heb ik veel compassie en geduld. Ik ben direct en daadkrachtig.
Tanya Rosenthal
Zij/haar
Zij/haar, pansexueel, ecosexueel, sapiosexueel, wereldburger, survivor, pioneer, inspirator, healer artist, mystica, ziener, medicijnvrouw, trickster, moeder, crone, nomade, rustzoeker, wisdom keeper.
Begeleiding, training, therapie en coaching op het gebied van liefde, erotiek, intimiteit en relaties. Sexual healing, seksueel sjamanisme, heilige seksualiteit en Tantra. Embodiment alchemist, facilitator dieptewerk voor de groepen en in tribal settings, transformatieve retraites & intensives, schaduwwerk & transpersoonlijke begeleiding, psychotrauma, plantmedicijn, ritualist-systemische healer. Ecosexualiteit, ecologie van liefde en relaties.
Voor mij kan het niet genoeg gaan over waarheid en volwassenheid, in realiteit aanwezig zijn. Accountability is alles toe-eigenen wat bij mij hoort. En dat te leren navigeren, in integriteit van verbinding met de ander. Ik weet hoe het voelt om oneerlijk behandeld te worden, met afwijzing en bullying moeten dealen.
Ethiek is de kracht om in het midden te blijven en vanuit de kern licht te kunnen schijnen op alles wat ons in de weg staat om vanuit onze potentie te leven, het zien wat ons beschadigt, van elkaar verwijdert en kleiner maakt. Omgaan met de macht, leren over verborgen dynamiek van culturele erfenissen, taboes en blinde vlekken. Schaduw processen blootstellen. Mijn levenswerk gaat over het herstellen van oorspronkelijke ecologie van liefde en relaties. Omdat ik met trauma's werk, weet ik als geen andere het belang van de zuivere grond waar ik op sta. Wat draag ik uit, en hoe walk ik mijn talk.
Ik ben avontuurlijk, empathisch, chaotisch, introvert, artistiek, excentriek, creatief, intuïtief en intellectueel. Mijn kracht ligt in mijn kwetsbaarheid, wijsheid en inspiratie.
Ârati
Zij/haar

Ik identificeer me als vrouw, bi/panseksueel/queer. Sekspositief, non-monogamie vriendelijk. Moeder van twee, partner van Gert. Kinkvriendelijk. Overlever van seksueel misbruik en langdurig pesten. Opgegroeid in een lerarengezin in een klein dorp in Noord-Holland.
Ik werk als seksuologisch lichaamswerker en somatisch seks educator. Coach en begeleider van veranderingsprocessen. Ritual Play trainer, Transformational breath ademtrainer. Deep Tissue masseur. Ik werk individueel en geef ook workshops. Oprichter Praktijk voor Seksueel Ontdekkingswerk te Nijmegen.Belangrijke thema’s voor mij zijn: consent, humor en compassie, vrouwelijk genot in het licht zetten, trauma geinformeerdheid en een leuker en creatiever seksleven voor iedereen.
Als je werkt met mensen, hun geest, hart en lichaam dan ben je daar hoe dan ook zelf als mens bij betrokken. Inclusief je eigen kennis en ervaring, maar ook soms met delen van jezelf die je nog niet altijd helemaal doorleefd hebt. Omdat het zo belangrijk is dat we ons dat bewust blijven heeft iedere practicioner en workshopleider een plek nodig waar hen/ze gespiegeld en aangesproken kan worden. Accountable aan elkaar zijn betekent voor mij zichtbaar betrouwbaarder zijn naar onze clienten en deelnemers en een plek voor onszelf waar we scherp gehouden worden op dingen die mogelijk mis kunnen gaan op een eerlijke manier. En om dat laatste te voorkomen natuurlijk.
Mensen noemen me warm, grappig, aardig maar ook direct en goudeerlijk, ik spaar geen ego’s ;), een talent van mij is om taboe onderwerpen helemaal gezellig en gewoon te maken en daarmee ijs te breken.
Dank je wel dat je dit hebt gelezen. Of je nu wel of geen melding wilt maken – jouw ervaring telt. En mocht je iets willen delen, weet dat je niet alleen staat.