Sex, Love & Goop

Sex, Love & Goop onder Arati's loep

Er is een serie gemaakt over mijn werk! Vlak na het schrijven van mijn vorige blog ‘Hij zoent niet lekker’ waarin ik beschrijf hoe een sessie met een koppel bij mij kan verlopen, ontdekte ik het. Ik ben er blij mee, want nu kunnen meer mensen ontdekken hoe uniek het is.

Sex, Love & Goop heet de serie en is te zien op Netflix.

De zesdelige serie geeft een prachtig beeld van hoe je op een veilige en bijzondere manier kunt leren hoe je je eigen en gezamenlijke seksualiteit kunt ontdekken en transformeren naar meer en mooier. De veilige, inspirerende en soms ‘hands-on’ manieren van werken die je te zien krijgt zijn grotendeels afkomstig uit de Internationale Sexological Bodywork training die ik volgde in 2018 in Australië.

Jaiya, één van de coaches waarmee je kennis gaat maken in de serie, is ook Sexological Bodyworker, coach & trainer, net als ik. Zij heeft in de laatste tien jaar vanuit dit werk de Erotic Blueprints ontwikkeld. Ze is er super beroemd mee geworden, en terecht. Ik heb het geluk gehad om door haar getraind te worden om de Erotische typen helemaal te leren kennen. Wat een cadeau is dat geweest!

Het hele geweldige aan je eigen erotische type leren kennen is dat er een wereld open gaat. Een wereld waarin ook ik ontdekte waarom de seks nooit echt helemáál leuk was met mijn partner en: waarin ik ontdekte dat er niks aan mij (en ons) mankeerde! Als je energetisch bedraad bent zoals ik, dan heb je een hele andere benadering nodig dan als je bijvoorbeeld seksueel bedraad bent. Als je daarover leert en wat je er allemaal mee kunt voor jezelf, dan blijkt zeggen wat je lekker vindt opeens heel makkelijk en leuk én wordt je seksleven echt leuker!

Goed gecast

Maar, de erotische types zijn slechts één enkel aspect van dit werk. In mijn ervaring als seksuologisch lichaamswerker en coach spelen er eerst hele andere dingen zoals bijvoorbeeld schaamte of pijn bij het vrijen. Daarom is het ook goed om je te realiseren als je naar de serie kijkt, dat het in de werkelijkheid langere trajecten zijn die ook deze mensen nodig hebben.

Veranderen is een leerproces en dat leren vraagt oefening, ofwel, veel spelen.

De koppels in de serie zijn fijne welwillende mensen die al heel open zijn en aardig wat voorwerk hebben gedaan met de coaches. In een paar sessies kán het zo gaan in de realiteit. Goed gecast, met voorgewarmde en voorbereide mensen geeft de serie een ideaal beeld van hoe het kan gaan. Prachtig en zo ontroerend. Maar het gaat vaak anders. 

Mankeer ik iets?

Nee, er is niks met je aan de hand als je wat je ziet mooi vindt maar ook het gevoel krijgt van ‘oei’, zou ik dat ook durven of moeten? Wat er gebeurt in een sessie is altijd afgestemd met jou, op jouw tempo.

De meeste mensen komen aan bij mij uit een stressvol leven of baan, of nog met veel verdriet en pijn. Soms ook met frustratie en onbewuste misvattingen. Die willen eerst gezien worden, net als behoeftigheid die erkend mag worden en/of ons kleine jongetje of meisje gekoesterd. Ook dat is seksualiteit. Als dit er allemaal ook en eerst mag zijn, dan pas gaat het leuk én intiem worden en kunnen we gaan spelen!

Het mag 'gewoon' en heerlijk zijn!

Er zijn veel lagen om doorheen te gaan. Gelukkig hebben velen daar al werk in verzet. Er zijn echter ook veel lieverds die nog aan het zoeken zijn, die niet weten wat er aan scheelt en wat de sleutel is, gewoon omdat het taboe rond seksualiteit nog altijd groot is. Seksualiteit is voor veel mensen niet ‘gewoon’, ontspannen en licht, wat het wel mag zijn! Daarom richt Seksueel Ontdekkingswerk zich op weer gaan voelen vanuit het lichaam, heling en plezier. Schaamte en taboe kunnen zulke enorme remmen zijn dat we daar eerst compassie mee mogen krijgen. Dat zijn de dingen die ik super belangrijk vind in dit werk.

Als schaamte en taboe oplossen, dan kunnen de sappen gaan stromen, kunnen we verbinding maken en weer gaan spelen!

Nieuwsgierig geworden? Bekijk de trailer en/of luister de podcast die met mij is opgenomen door Chantal Zwetsloot in haar serie over De Wilde Wakkere Vrouw. Hierin vertel ik meer over de 5 erotische types.

Lieve lezer,

Verlang jij ook naar een fijner, meer open seksleven? Naar het ontdekken en loslaten van conditioneringen, de dingen die zeer waarschijnlijk blokkeren om aanwezig, erotisch volwassen en in verbinding te zijn, van jezelf te houden zoals je bent? Op een manier die bij jou en jullie aansluit?

Dan ben je super welkom om een gratis Ontdekkingsgesprek via Zoom met mij af te spreken en te kijken hoe ik jou kan helpen. Dat kan direct in mijn agenda via de knop hiernaast.

Arati Touch

Over Arati

Ik begeleid mensen voor wie seksualiteit en intimiteit niet easy en vanzelfsprekend is. Individueel en in workshops. Hands-on en in consent zakken we in ontspanning, zelfliefde en weer helemaal 'eigen' mogen zijn. Het is een kwestie van herinneren wat er al was.


Vaak ontdek ik, zoals ik dat ook nog steeds bij mezelf aan het ontdekken ben, dat de relatie met ons eigen lijf, zeker op seksueel gebied de sleutel is tot echt genieten, zelfliefde, bewustwording, extase en je vrij voelen, óók in relatie tot de ander. En het mooiste werk dat ik ooit gedaan heb. Ik ben seksuologisch lichaamswerker, coach, ademcoach en deep-tissue lichaamswerker. Dat mix ik met mijn liefde, wijsheid en humor.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>