23 jaar getrouwd, simpel en zorgeloos?

23 jaar getrouwd, simpel en zorgeloos?

Ik geniet na, en ik voel me kwetsbaar. Wat kan kwetsbaar voelen toch een strijd zijn, als er zere oude herinneringen aangeraakt zijn en iets in mij vindt dat ik dat niet mag voelen. Dat ik flink moet zijn.

Ik ben net terug uit een intense training over het deconditioneren van mijn/onze seksualiteit. Voor het eerst weer eens in een groep zijn in plaats van er een te geven. Ik kwam mezelf goed tegen, en ik heb nog meer ontzag voor alle mooie dappere zielen die zich aanmelden bij Mila en mij voor onze intensives. In de training waar ik in meedeed gold de regel 'geen liefdadigheid', ook niet vanuit de leiding.

Het mooie en ook harde van zo'n regel is dat al onze gedragspatronen glashelder boven komen drijven: de overlever, de krachtige en slimme gedijt hier fantastisch in. Maar als je moed en soms support nodig hebt om te helen van een treitertrauma dan kan zo'n afspraak ook genadeloos voelen. Want dat was wat ik me realiseerde toen ik weer thuis was: de exposure van mijn kwetsbare seksualiteit (dat is het altijd van iedereen natuurlijk, niet alleen van mij) had een heel oud trauma van mij wakker gemaakt en ik had me ernaar gedragen. Verlegen, bang en flink. De groep van 50 mensen had hetzelfde effect op mij als de plagende kinderen vroeger op het schoolplein en in de klas.

De reden dat ik erover schrijf is omdat ik schaamte voelde, schaamte omdat ik zo werd afgewezen, ik zou te onzeker zijn, misschien niet van de goede leeftijd, het kan van alles zijn. Het was iig. te bedreigend voor mij. Terugkijkend zie ik het nu pas in, hoe onveilig het voor me was en hoe goed ik ook voor mezelf gezorgd heb! Enorm gelachen en geknuffeld met sisters, prachtige sessies meegemaakt, veel gegeven, mijn hele juice weer wakker geschud, en ik heb zelfs een gigolosessie voor mezelf geboekt, heerlijk! En tot slot heb ik ook mijn afwijzers gevraagd wat ze zagen en voelden bij mij en daarmee heb ik ook mezelf kunnen laten zien. Ik ben trots op mezelf.

En ik begrijp nu ook waarom ik uiteraard óók kies voor geen liefdadigheid maar wel altijd samen met bewustwording en heling. Omdat ik weet hoe het kan voelen.

Btw, zo'n gigolosessie raad ik iedere vrouw aan, wat een CADEAU! Een klein tipje van de sluier: je beleeft opeens hoe het óók kan, en dan nog meer én beter . Helemaal voor jou.

Herken jij jezelf in mijn ervaring? En kun jij wel wat zelfbekrachtiging en zelfliefde gebruiken om ook weer te gaan bloeien en genieten? Ik zie je, ik hoor je en ik begrijp je helemaal, én ik kan je helpen. Want I've got the T-shirt 😉. Maak een gratis 30-minuten ontdekkingsafspraak met me via de link hiernaast, je bent helemaal welkom.

By Arati Touch

september 21, 2020


Zeven jaar geleden schreef ik onderstaand stukje op facebook en wat ik schreef is nog net zo waar als toen 🙏. Dit jaar (2020) ben ik alweer 23 jaar getrouwd met deze heerlijke man 😍.  Wat er in de loop der jaren nog bij is gekomen is de dankbaarheid voor een van de allerfijnste dingen met hem: het gewoon kunnen ‘zijn’. Helemaal mezelf zijn en alles wat mij bezig houdt en inspireert even loslaten. Om de liefde en het genieten te kunnen voelen. Vroeger vond ik dat saai, daar schreef ik ook over. En nu weet ik inmiddels ook dat ik het vooral heel ENG vond. Maar nu dank ik spirit op mijn blote knieën voor zoveel vrede en ontspanning, simpel en zorgeloos. En Gert natuurlijk 😉.

 

‘Sja, en toen werd ik toch nog bij de kladden gegrepen om mijn dagelijkse portie dankbaarheid te laten zien….wat ik natuurlijk ECHT NIET hoef te doen, en daar ben ik dan alvast ook maar weer dankbaar voor. Het fijnste is om me dankbaar te voelen en me er dan zo lekker in te wentelen en te voelen wat dat met me doet. Om de liefde te voelen in het moment, mijn compassie en mijn blijdschap over zoveel rijkdom. Zoiets. Vandaag! is er echter best een goede reden om eens uit te pakken over waar ik me dankbaar over voel. 17 jaar geleden getrouwd alweer met mijn partner Gert.

Dankbaar voor: de enorme knal waarmee ik na ongeveer acht jaar rozewolkzitten op de grond terecht kwam om te ontdekken dat ik het HELEMAAL NIET LEUK MEER vond. En dat ik dacht dat het allemaal aan HEM lag. Sjoe wat heb ik daar diep in gezeten, wat heb ik me verzet tegen de gevangenis waar ik dacht in te zitten, de burgerlijkheid, tegen de ‘geen seks’ periode, de monogamie, de zorg, de kinderen, de ‘gezellig op de camping’ vakanties en altijd met elkaar. En hij droeg het allemaal, keek het zo eens aan en voelde wat er te voelen viel. Zelfs toen na mijn veelvuldig uit de band springen en opbloeien op allerlei gebied 😉, mijn ergens in een spelonk verstopte jaloezie en manipulatiedrang volledig op hem botvierde toen hij ook eens voor zichzelf koos.
Er is er maar één die dit creëert, en dat ben ik zelf. Dat voel ik iedere keer weer opnieuw, en niet alleen in deze relatie maar met iedereen die ik tegenkom.
Dit is waar ik me het meest blij en dankbaar mee ben, naast alle mooie en bijzondere dingen die er gebeurd zijn vanaf deze dag 17 jaar geleden!’
Zoek jij een manier om ook in vrede en ontspanning in je relatie te kunnen zijn, zelfs als ie lekker passioneel is? En dan maakt het niet uit in welke constellatie deze is: heteroseksueel, homoseksueel, queerseksueel, voel je welkom bij me om voorbij de dualiteit te komen onderzoeken waar de schat ligt.
Je kunt contact met me opnemen voor een gratis telefoon- of videogesprek van 15 minuten via het contactformulier ❤️
Een paar foto’s uit de oude doos

Arati Touch

About the author

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Jouw onweerstaanbare aanbod....


>