Leonie kwam naar Ritual Play en schreef een blog

Leonie kwam naar Ritual Play en schreef een blog

Ik geniet na, en ik voel me kwetsbaar. Wat kan kwetsbaar voelen toch een strijd zijn, als er zere oude herinneringen aangeraakt zijn en iets in mij vindt dat ik dat niet mag voelen. Dat ik flink moet zijn.

Ik ben net terug uit een intense training over het deconditioneren van mijn/onze seksualiteit. Voor het eerst weer eens in een groep zijn in plaats van er een te geven. Ik kwam mezelf goed tegen, en ik heb nog meer ontzag voor alle mooie dappere zielen die zich aanmelden bij Mila en mij voor onze intensives. In de training waar ik in meedeed gold de regel 'geen liefdadigheid', ook niet vanuit de leiding.

Het mooie en ook harde van zo'n regel is dat al onze gedragspatronen glashelder boven komen drijven: de overlever, de krachtige en slimme gedijt hier fantastisch in. Maar als je moed en soms support nodig hebt om te helen van een treitertrauma dan kan zo'n afspraak ook genadeloos voelen. Want dat was wat ik me realiseerde toen ik weer thuis was: de exposure van mijn kwetsbare seksualiteit (dat is het altijd van iedereen natuurlijk, niet alleen van mij) had een heel oud trauma van mij wakker gemaakt en ik had me ernaar gedragen. Verlegen, bang en flink. De groep van 50 mensen had hetzelfde effect op mij als de plagende kinderen vroeger op het schoolplein en in de klas.

De reden dat ik erover schrijf is omdat ik schaamte voelde, schaamte omdat ik zo werd afgewezen, ik zou te onzeker zijn, misschien niet van de goede leeftijd, het kan van alles zijn. Het was iig. te bedreigend voor mij. Terugkijkend zie ik het nu pas in, hoe onveilig het voor me was en hoe goed ik ook voor mezelf gezorgd heb! Enorm gelachen en geknuffeld met sisters, prachtige sessies meegemaakt, veel gegeven, mijn hele juice weer wakker geschud, en ik heb zelfs een gigolosessie voor mezelf geboekt, heerlijk! En tot slot heb ik ook mijn afwijzers gevraagd wat ze zagen en voelden bij mij en daarmee heb ik ook mezelf kunnen laten zien. Ik ben trots op mezelf.

En ik begrijp nu ook waarom ik uiteraard óók kies voor geen liefdadigheid maar wel altijd samen met bewustwording en heling. Omdat ik weet hoe het kan voelen.

Btw, zo'n gigolosessie raad ik iedere vrouw aan, wat een CADEAU! Een klein tipje van de sluier: je beleeft opeens hoe het óók kan, en dan nog meer én beter . Helemaal voor jou.

Herken jij jezelf in mijn ervaring? En kun jij wel wat zelfbekrachtiging en zelfliefde gebruiken om ook weer te gaan bloeien en genieten? Ik zie je, ik hoor je en ik begrijp je helemaal, én ik kan je helpen. Want I've got the T-shirt 😉. Maak een gratis 30-minuten ontdekkingsafspraak met me via de link hiernaast, je bent helemaal welkom.

By Arati Touch

oktober 5, 2020


Ritual Play met Arati door Leonie Wouters, woordenbrij ontrafelaar

Opeens was ze er. Ze was al een jaar aan het kijken of ze al iets bij me wilde komen volgen en nu vroeg ze of ze mee mocht doen in ruil voor het schrijven van haar ervaring met Ritual Play. Wat een prachtig en persoonlijk blog is het geworden 🤩. Het beschrijft ook zó goed waar Ritual Play over gaat voor mij, zoals ik het aanbied. Ik ben helemaal happy.

Een hele zoektocht, van angst naar liefde.

Van angst voor verbinding naar in liefde zijn met verbinding. De verbinding met mezelf, de verbinding met een ander. Hoe doe je dat? Hoe doe ik dat? Plezier hebben en maken met mezelf, met anderen. Samen in verbinding zijn. Niet zomaar samen zijn, maar écht samen zijn. Met aandacht voor elkaar, met aandacht voor mezelf. Hoe verhoud ik me tot die ander? Wat wordt er in mij geraakt? Wat heb ik nodig? Volg ik dat dan ook? Kan ik me overgeven aan dat wat mijn lijf me vertelt? Het is een hele zoektocht. Nu heb ik iets gevonden wat me weer een stapje verder heeft geholpen. Met plezier, licht, confronterend en toch heel fijn.

Wat is Ritual Play?

Ritual Play is een manier van spelen in verbinding met elkaar, je speelt jouw Ritual Play op een mat samen met jouw speelmaatje. Het ritueel bestaat uit een begin: voordat je de mat op gaat, een eind: als je van de mat afkomt en een aantal afspraken die gelden als je je op de mat bevindt. De tijd op de mat is afgesproken en wordt steeds een beetje langer. Ritual Play is een manier waarbij je leert om naar de signalen van je lijf te luisteren, in verbinding met jezelf, in reactie op de ander.
De mensen die er op dit moment zijn, zijn koppels of gelegenheidskoppels. Gelegenheidskoppels zijn mensen die op die avond samen zijn, maar geen relatie met elkaar hebben. Je kunt dus als je single bent, of je partner niet wil, een ander speelmaatje meenemen.
Een avond ontdekken
Na een heftige dag op mijn werk, kom ik aan bij de Ritual Play workshop. Mijn lijf heeft behoefte aan ontspanning, aan loom liggen en zijn. Mijn hoofd vindt daar wat van: spelen is toch druk, leuk, spontaan, stoeien, intens? Mijn energie om spontaan en enthousiast te spelen zoals ik in mijn hoofd had, is die avond afwezig en dat is confronterend: ik had hier met meer bruisende energie en innerlijk plezier willen staan!
Het leuke is dat het helemaal ok is. Alles mag er zijn en juist wat er je lijf aandient is het speelmateriaal van de avond. Ik geef daar aan toe, waardoor ik voel dat ik meer in mijn lijf zak. Ik mag er zijn van mezelf, met alles wat er is.
Na een voorstelronde en het bespreken wat men wil aan contact, begint de avond met een warming-up. Mediteren, rondlopen, aarden, bij mezelf zijn, de omgeving verkennen, de mensen om me heen verkennen door bijvoorbeeld oogcontact te maken. Daarna volgt de Ritual Play op de matjes.
Mijn Ritual Play
Ik merkte dat ik, door mijn eigen lijf te volgen, terug in de ontspanning kwam, waardoor ik meer aanwezig kon zijn in het moment, daardoor meer kon genieten van wat er wel was. Mijn gelegenheidsspeelmaatje had ik nog niet eerder ontmoet. Ondanks dat ik haar niet kende, en het even aftasten was, heb ik er enorm van genoten. Ook kwam ik mijn eigen dynamiek weer fijn tegen. Zeker toen zij een moment van de mat af stapte, merkte ik dat ik meteen initiatief ging nemen om haar weer op de mat te krijgen. Terwijl mijn lijf veel liever languit snurkend op de mat wilde liggen. Je hebt dus geen liefdespartner nodig om je eigen dynamieken te leren kennen of tegen te komen.
Deze workshop is een veilige manier van verbinden met jezelf en met anderen. Je volgt je eigen non-verbale lichaamsdynamiek. Je leert ernaar luisteren op een liefdevolle, zachte, milde manier. Genoeg tijd om te oefenen, om te spelen, om te voelen wat het doet. Dé basis voor leuk contact, waarbij bewijsdrang helemaal losgelaten mag worden. Zonder bewijsdrang doen wat mijn lichaam fijn vind, mijn behoefte volgen, zonder schaamte. Iets waar ik enorm naar kan verlangen. Op een vriendelijke, zachte en duidelijke manier leren aangeven wat ik wel en niet wil. Dichtbij mezelf én dichtbij een ander kunnen zijn, waarbij ik me veilig voel en in verbinding.
Wil jij ook een keer meedoen om het te ervaren? Een volgende Ritual Play is gepland op vrijdagavond 13 november in Nijmegen. Mocht je niet kunnen, dan kun je natuurlijk ook Arati gaan volgen. Er komt vast een moment dat het wel lukt!
Arati biedt naast Ritual Play workshops ook individuele Ritual Play sessies aan, dan speel je met Arati met bijvoorbeeld als leerdoel om je angst voor intimiteit of nabijheid te onderzoeken. Ritual Play is een fantastisch effectieve manier om expressie te leren geven aan wat je voelt zonder woorden maar wel binnen consent.

Met grote dank aan Leonie, voor haar persoonlijke en heldere verhaal. Woordenbrij ontrafelaar. Wat een geniale naam voor een geniale tekstschrijver, aanrader dus!

Je kunt meer van Leonie lezen op haar Facebookpagina of op haar site.

Arati Touch

About the author

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Jouw onweerstaanbare aanbod....


>