Leonie kwam naar Ritual Play en schreef een blog

Nieuwsgierig geworden naar Ritual Play deed Leonie Wouters mee. Dit is haar verhaal!

Een hele zoektocht, van angst naar liefde. Van angst voor verbinding naar in liefde zijn met verbinding. De verbinding met mezelf, de verbinding met een ander. Hoe doe je dat? Hoe doe ik dat? Plezier hebben en maken met mezelf, met anderen. Samen in verbinding zijn. Niet zomaar samen zijn, maar écht samen zijn. Met aandacht voor elkaar, met aandacht voor mezelf. Hoe verhoud ik me tot die ander? Wat wordt er in mij geraakt? Wat heb ik nodig? Volg ik dat dan ook? Kan ik me overgeven aan dat wat mijn lijf me verteld? Het is een hele zoektocht. Nu heb ik iets gevonden wat me weer een stapje verder heeft geholpen. Met plezier, licht, confronterend en toch heel fijn.

Wat is Ritual Play?

Ritual Play is een manier van spelen in verbinding met elkaar, je speelt jouw Ritual Play op een mat samen met jouw speelmaatje. Het ritueel bestaat uit een begin: voordat je de mat op gaat, een eind: als je van de mat afkomt en een aantal afspraken die gelden als je je op de mat bevindt. De tijd op de mat is afgesproken en wordt steeds een beetje langer. Ritual Play is een manier waarbij je leert om naar de signalen van je lijf te luisteren, in verbinding met jezelf, in reactie op de ander.

De mensen die er op dit moment zijn, zijn koppels of gelegenheidskoppels. Gelegenheidskoppels zijn mensen die op die avond samen zijn, maar geen relatie met elkaar hebben. Je kunt dus als je single bent, of je partner niet wil, een ander speelmaatje meenemen.

Een avond ontdekken

Na een heftige dag op mijn werk, kom ik aan bij de Ritual Play. Mijn lijf heeft behoefte aan ontspanning, aan loom liggen en zijn. Mijn hoofd vindt daar wat van: spelen is toch druk, leuk, spontaan, stoeien, intens? Mijn energie om spontaan en enthousiast te spelen zoals ik in mijn hoofd had, is die avond afwezig en dat is confronterend: ik had hier met meer bruisende energie en innerlijk plezier willen staan!

Het leuke is dat het helemaal ok is. Alles mag er zijn en juist wat er je lijf aandient is het speelmateriaal van de avond. Ik geef daar aan toe, waardoor ik voel dat ik meer in mijn lijf zak. Ik mag er zijn van mezelf, met alles wat er is.

Na een voorstelronde en het bespreken wat men wil aan contact, begint de avond met een warming-up. Mediteren, rondlopen, aarden, bij mezelf zijn, de omgeving verkennen, de mensen om me heen verkennen door bijvoorbeeld oogcontact te maken. Daarna volgt de Ritual Play op de matjes.

Mijn Ritual Play

Ik merkte dat ik, door mijn eigen lijf te volgen, terug in de ontspanning kwam, waardoor ik meer aanwezig kon zijn in het moment, daardoor meer kon genieten van wat er wel was. Mijn gelegenheidsspeelmaatje had ik nog niet eerder ontmoet. Ondanks dat ik haar niet kende, en het even aftasten was, heb ik er enorm van genoten. Ook kwam ik mijn eigen dynamiek weer fijn tegen. Zeker toen zij een moment van de mat af stapte, merkte ik dat ik meteen initiatief ging nemen om haar weer op de mat te krijgen. Terwijl mijn lijf veel liever languit snurkend op de mat wilde liggen. Je hebt dus geen liefdespartner nodig om je eigen dynamieken te leren kennen of tegen te komen.

Deze workshop is een veilige manier van verbinden met jezelf en met anderen. Je volgt je eigen non-verbale lichaamsdynamiek. Je leert ernaar luisteren op een liefdevolle, zachte, milde manier. Genoeg tijd om te oefenen, om te spelen, om te voelen wat het doet. Dé basis voor leuk contact, waarbij bewijsdrang helemaal losgelaten mag worden. Zonder bewijsdrang doen wat mijn lichaam fijn vind, mijn behoefte volgen, zonder schaamte. Iets waar ik enorm naar kan verlangen. Op een vriendelijke, zachte en duidelijke manier leren aangeven wat ik wel en niet wil. Dichtbij mezelf én dichtbij een ander kunnen zijn, waarbij ik me veilig voel en in verbinding.


Arati Touch

Over Arati

Ik begeleid mensen voor wie seksualiteit en intimiteit niet easy en vanzelfsprekend is. Individueel en in workshops. Hands-on en in consent zakken we in ontspanning, zelfliefde en weer helemaal 'eigen' mogen zijn. Het is een kwestie van herinneren wat er al was.


Vaak ontdek ik, zoals ik dat ook nog steeds bij mezelf aan het ontdekken ben, dat de relatie met ons eigen lijf, zeker op seksueel gebied de sleutel is tot echt genieten, zelfliefde, bewustwording, extase en je vrij voelen, óók in relatie tot de ander. En het mooiste werk dat ik ooit gedaan heb. Ik ben seksuologisch lichaamswerker, coach, ademcoach en deep-tissue lichaamswerker. Dat mix ik met mijn liefde, wijsheid en humor.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>