Mag Yoni-Massage opwindend zijn?

Bij Yoni-massage denk ik aan seks

Dat is wat veel mensen denken en soms ook hardop zeggen. Het is meer een wensgedachte dan dat het echt te maken heeft met wat yoni-massage kan zijn. Massage van de yoni is om te beginnen helend, en vanuit deze intentie is ze nooit seksueel of gericht op seksuele interactie tussen de gever en de ontvangster. In dit blog schrijf ik over het belang van yoni-massage door vrouwen onderling.

Wel of niet seksueel

Ik zie veel vrouwen in mijn praktijk en ja, ze ontvangen regelmatig een yoni-massage van mij als vrouw. Als seksuologisch lichaamswerker werk ik altijd educatief en gericht op de leer/ervaringsvraag van de vrouw. Dit betekent echter niet dat de gevoelens en sensaties die de vrouw ervaart er in de sessie niet mogen zijn. Ik heb geleerd hoe hier mee te werken maar ik ben ervan overtuigd dat alle vrouwen dit kunnen. 

Om te beginnen is het aanraken van de yoni en dat gewoon vinden al enorm helend. Zonder dat er iets 'gepresteerd' hoeft te worden. Er hoeft dan alleen maar ontvangen of gegeven te worden. Om te leren voelen wat er leeft, zonder opwinding. Dit is een hele heldere afspraak die je met elkaar maakt. 

Je kunt ook afspreken om wel je opwinding toe te laten en daar met elkaar afspraken over maken. Maar zelfs als je al vaker met vrouwen onder elkaar yoni-massage uitgewisseld hebt, dan kan het nog zo zijn dat je daarin nog niet echt met opwinding en genot gespeeld hebt. 

Waarom eigenlijk niet? Mij valt op dat er op overgave aan je eigen seksuele opwinding als vrouw nog een groot collectief taboe zit. Schaamte, oordeel en angst om lesbisch genoemd te worden zijn hierin ook onderdeel. Alle vrouwen die ik ontmoet dragen hiervan een deel in zich. Bewust en ervaren of niet.

Ja, ik dus ook ;). Voor mij was het ook diep innerlijk werk om mijzelf vrij te durven laten in mijn eigen opwinding. Tijdens een vrijpartij maar helemaal bij een yoni-massage.

Het lijkt raar: erotische yoni-massage

Als je je nooit begeeft in het veld van spelen, opwinding en genot, en je hebt geen ‘leraren’ in je leven, hoe leer je dan wat bij jou werkt? 

Ik geloof erin dat wij vrouwen elkaars inspiratie zijn. Ja, het lijkt misschien ongewoon om een vrouw inclusief haar yoni te masseren omdat dat dat een intieme en heilige plek is. En gelukkig zijn er al heel veel vrouwen die dat al regelmatig doen. Want onze vulva hoort er helemaal bij en is ze dus precies even belangrijk als peniseigenaren hun piemel al eeuwen vinden.

Vrouwelijke seksualiteit heeft het om die reden hard nodig om door vrouwen zelf (en iedereen die zich ermee identificeert) erkend en gevierd te worden.

Bijvoorbeeld.....
Mag de yoni aangeraakt worden zonder iets te moeten? Mag je alle sensaties die dat geeft door je lijf laten stromen? Puur voor jezelf in bijzijn van één of twee andere vrouwen? Omdat het puur en alleen voor jou is? Mag je je schaamte en remmingen loslaten en er doorheen gaan? Mag je benoemen wat je voelt of uiten met je lichaam? Mag jouw genot gevierd worden? Mag je loslaten wat er allemaal NIET lukt?

Dit zijn vragen en inzichten waar vrouwen mee bij mij komen. In individuele sessies leer je al hoe het gemak en het vertrouwen zich ontwikkelt in jezelf om je open te stellen voor nieuwe ervaringen. En eventuele blokkades in je yoni op te lossen. Je taboes te slechten.

En om ons collectieve taboe aan te pakken.

In een uitwisseling tijdens een workshop of een vaste groep vrouwen met wie je dat gaat doen zal deze ervaring zich alleen maar vermenigvuldigen. En daarmee ook je beleving van je eigen seksualiteit in je relatie(s).

Hoe gaat dat dan, zo'n workshop?

In de workshop Erotische yoni-massage die ik zelf aanbied gaat het niet over het bereiken van een orgasme of wat dan ook voor hoogtepunt. Alles is echter welkom en wordt als volkomen natuurlijk beschouwd. Wat we wel doen is onszelf toestaan en elkaar aanmoedigen om onze seksuele flow toe te laten. Je leert opbouw- en verwentechnieken om je te inspireren op je zelfontdekkingstocht en je werkt in drietallen met elkaar.

Naast je vulva/yoni masseren de vrouwen natuurlijk ook elkaar helemaal 😉.

En nee, de workshops zijn niet speciaal bedoeld voor vrouwen die op vrouwen vallen. Ze zijn natuurlijk net zo welkom!

Zo'n workshop is een heerlijke vrouwenontmoeting in één waarin je met een kleine groep ervaren vrouwen op onderzoek in je eigen unieke seksualiteit gaat, begeleid door mij, Arati. Vanuit mijn ervaring als seksuologisch lichaamswerker, coach én mijn eigen seksuele ontwikkeling bied ik jou veel praktische input en plezier.


Kijk voor Erotische Yoni-massage workshops en andere workshops onder de Orgasmic Arts paraplu onder Doen bij Ârati/agenda-workshops-met-Arati 

Arati Touch

Over Arati

Ik begeleid mensen voor wie seksualiteit en intimiteit niet easy en vanzelfsprekend is. Individueel en in workshops. Hands-on en in consent zakken we in ontspanning, zelfliefde en weer helemaal 'eigen' mogen zijn. Het is een kwestie van herinneren wat er al was.


Vaak ontdek ik, zoals ik dat ook nog steeds bij mezelf aan het ontdekken ben, dat de relatie met ons eigen lijf, zeker op seksueel gebied de sleutel is tot echt genieten, zelfliefde, bewustwording, extase en je vrij voelen, óók in relatie tot de ander. En het mooiste werk dat ik ooit gedaan heb. Ik ben seksuologisch lichaamswerker, coach, ademcoach en deep-tissue lichaamswerker. Dat mix ik met mijn liefde, wijsheid en humor.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>