Steeds meer in het licht – over trauma en tv

Steeds meer in het licht – over trauma en tv

Ik geniet na, en ik voel me kwetsbaar. Wat kan kwetsbaar voelen toch een strijd zijn, als er zere oude herinneringen aangeraakt zijn en iets in mij vindt dat ik dat niet mag voelen. Dat ik flink moet zijn.

Ik ben net terug uit een intense training over het deconditioneren van mijn/onze seksualiteit. Voor het eerst weer eens in een groep zijn in plaats van er een te geven. Ik kwam mezelf goed tegen, en ik heb nog meer ontzag voor alle mooie dappere zielen die zich aanmelden bij Mila en mij voor onze intensives. In de training waar ik in meedeed gold de regel 'geen liefdadigheid', ook niet vanuit de leiding.

Het mooie en ook harde van zo'n regel is dat al onze gedragspatronen glashelder boven komen drijven: de overlever, de krachtige en slimme gedijt hier fantastisch in. Maar als je moed en soms support nodig hebt om te helen van een treitertrauma dan kan zo'n afspraak ook genadeloos voelen. Want dat was wat ik me realiseerde toen ik weer thuis was: de exposure van mijn kwetsbare seksualiteit (dat is het altijd van iedereen natuurlijk, niet alleen van mij) had een heel oud trauma van mij wakker gemaakt en ik had me ernaar gedragen. Verlegen, bang en flink. De groep van 50 mensen had hetzelfde effect op mij als de plagende kinderen vroeger op het schoolplein en in de klas.

De reden dat ik erover schrijf is omdat ik schaamte voelde, schaamte omdat ik zo werd afgewezen, ik zou te onzeker zijn, misschien niet van de goede leeftijd, het kan van alles zijn. Het was iig. te bedreigend voor mij. Terugkijkend zie ik het nu pas in, hoe onveilig het voor me was en hoe goed ik ook voor mezelf gezorgd heb! Enorm gelachen en geknuffeld met sisters, prachtige sessies meegemaakt, veel gegeven, mijn hele juice weer wakker geschud, en ik heb zelfs een gigolosessie voor mezelf geboekt, heerlijk! En tot slot heb ik ook mijn afwijzers gevraagd wat ze zagen en voelden bij mij en daarmee heb ik ook mezelf kunnen laten zien. Ik ben trots op mezelf.

En ik begrijp nu ook waarom ik uiteraard óók kies voor geen liefdadigheid maar wel altijd samen met bewustwording en heling. Omdat ik weet hoe het kan voelen.

Btw, zo'n gigolosessie raad ik iedere vrouw aan, wat een CADEAU! Een klein tipje van de sluier: je beleeft opeens hoe het óók kan, en dan nog meer én beter . Helemaal voor jou.

Herken jij jezelf in mijn ervaring? En kun jij wel wat zelfbekrachtiging en zelfliefde gebruiken om ook weer te gaan bloeien en genieten? Ik zie je, ik hoor je en ik begrijp je helemaal, én ik kan je helpen. Want I've got the T-shirt 😉. Maak een gratis 30-minuten ontdekkingsafspraak met me via de link hiernaast, je bent helemaal welkom.

By Arati Touch

april 12, 2021


Ik kom op de televisie. Met Mila. 

Zo, het hoge woord is eruit.

Rete-spannend

Waarom vind ik dit zo lastig om te vertellen, vraag ik me al sinds de opnamen begin februari af. Omdat ik eerlijk moet zijn van mezelf. Omdat ik hou van waarheid, van hoe t écht is. Ik vind een shiny story vertellen rete moeilijk. Niks is wat het lijkt namelijk. Maar ook omdat ik me schaam.
Ik schaam me ervoor, omdat dit ‘succes’ twee kanten heeft voor mij. Die ene kant doet zo’n pijn dat ik m laat overheersen, dus die wil in het licht komen. De stuwende kracht van daarvan wordt langzaam steeds groter nu. Ik weet t heus: schaamte kan alleen maar helen als ze in het licht gezet wordt. Zolang ik dat niet regel blijf ik peentjes zweten bij elk berichtje erover dat iemand plaatst.
 
 
Televisie aan de telefoon
Maar IK werd dus gebeld door BNN/VARA, gevraagd voor het programma en ik vond het té spannend. Of ik een retreat wilde organiseren waar Ryanne in mee kon gaan doen voor Het Alternatief. Wat een geluk dat ik Mila had, die dit zo goed kan, er een GAT voor in de lucht sprong en het zo goed oppakte. Ik wist ook wel dat het een megakans was voor onze Sensual Women’s Intensive die we in mei met Hemelvaart gaan geven. Daarom zei ik ja, en luisterde ik niet echt naar het bange kind in mij.
 

Feest

Naast pittig voor mij was het ook een FEEST! Na weken lockdown zaten we daar opeens met toestemming, getest en wel, s’avonds met de hele crew te eten, te kletsen en te drinken, heerlijk. Er zijn prachtige opnamen gemaakt. Mila bloeide helemaal op, er barstte echt iets in haar open, zo mooi. Daar ben ik zo dankbaar voor. Ryanne is een enorme spiegel, recht voor de raap, keistoer, integer, open en kwetsbaar. Je kunt niet anders dan bij jezelf te rade gaan over waar je zelf staat. Als je die dan helemaal voelt, word je uiteindelijk toch een potje juicy 😋.
 
Maar waar was ik? Ik was er, en ook niet. Ja, het waren teveel prikkels, ik ben meer hsp dan ik dacht. Maar waarom raakt het me zo diep? Zo diep dat ik me al maanden machteloos en bevroren voel, dat ik me alleen maar wil verstoppen en al helemaal niks meer te maken wil hebben met het hele programma. Zo diep dat het me niet lukt om een nieuwsbrief te versturen of blije posts te maken over onze intensive. Zo diep dat als Mila blij schrijft over dat we op tv komen dat ik alleen maar heel groot NEE kan voelen en al helemaal geen reclame durf te maken.
 
 

Trauma

Treitertrauma zal ik het maar noemen. Eindelijk kan ik het voelen. Het was zo heftig. Ik was het totaal vergeten. Als ik in een situatie ben waarin ik in het licht kom te staan dan moet ik me wel terugtrekken, uit angst. Ik doe dat vanbinnen, heel stilletjes. Heel stilletjes pest ik nu mezelf alvast voordat iemand anders de kans kan grijpen.
 
 

Een levenslange les vieren!

Maar, er is een kracht in mij die naar buiten wil komen, die mij wil vieren en laten zien, die zichzelf wil zijn, zoals ik dat ook zo goed anderen kan leren. En dan is er deze zelfsaboterende kracht, waar ik me voor schaam en die in het licht moet komen, nu. Hoe eng ook.
 
Want ik hoef misschien wel nooit meer op televisie van mezelf, maar ik ga wel een verdomd prachtige en waardevolle Sensual Women’s Intensive geven samen met Mila, en dat mag iedereen weten 💪💃.
 
 
Het Alternatief, elke dinsdagavond om 21.15 uur op NPO3, en op Koningsdag 27 april zijn wij er dus op, en in Centrum de Horst houden we dus ook de échte intensive (en daarvan is HIER de link) 😍.
 
 
Ryanne van Dorst
Opname van ‘wild woman’ sessie tijdens onze Sensual Women’s Intensive

Arati Touch

About the author

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Jouw onweerstaanbare aanbod....


>