Steeds meer in het licht – over trauma en tv

Ik kom op de televisie. Met Mila. 

Zo, het hoge woord is eruit.

Rete-spannend

Waarom vind ik dit zo lastig om te vertellen, vraag ik me al sinds de opnamen begin februari af. Omdat ik eerlijk moet zijn van mezelf. Omdat ik hou van waarheid, van hoe t écht is. Ik vind een shiny story vertellen rete moeilijk. Niks is wat het lijkt namelijk. Maar ook omdat ik me schaam.
Ik schaam me ervoor, omdat dit ‘succes’ twee kanten heeft voor mij. Die ene kant doet zo’n pijn dat ik m laat overheersen, dus die wil in het licht komen. De stuwende kracht van daarvan wordt langzaam steeds groter nu. Ik weet t heus: schaamte kan alleen maar helen als ze in het licht gezet wordt. Zolang ik dat niet regel blijf ik peentjes zweten bij elk berichtje erover dat iemand plaatst.
 
 
Televisie aan de telefoon
Maar IK werd dus gebeld door BNN/VARA, gevraagd voor het programma en ik vond het té spannend. Of ik een retreat wilde organiseren waar Ryanne in mee kon gaan doen voor Het Alternatief. Wat een geluk dat ik Mila had, die dit zo goed kan, er een GAT voor in de lucht sprong en het zo goed oppakte. Ik wist ook wel dat het een megakans was voor onze Sensual Women’s Intensive die we in mei met Hemelvaart gaan geven. Daarom zei ik ja, en luisterde ik niet echt naar het bange kind in mij.
 

Feest

Naast pittig voor mij was het ook een FEEST! Na weken lockdown zaten we daar opeens met toestemming, getest en wel, s’avonds met de hele crew te eten, te kletsen en te drinken, heerlijk. Er zijn prachtige opnamen gemaakt. Mila bloeide helemaal op, er barstte echt iets in haar open, zo mooi. Daar ben ik zo dankbaar voor. Ryanne is een enorme spiegel, recht voor de raap, keistoer, integer, open en kwetsbaar. Je kunt niet anders dan bij jezelf te rade gaan over waar je zelf staat. Als je die dan helemaal voelt, word je uiteindelijk toch een potje juicy <img draggable=” width=”16″ height=”16″ />.
 
Maar waar was ik? Ik was er, en ook niet. Ja, het waren teveel prikkels, ik ben meer hsp dan ik dacht. Maar waarom raakt het me zo diep? Zo diep dat ik me al maanden machteloos en bevroren voel, dat ik me alleen maar wil verstoppen en al helemaal niks meer te maken wil hebben met het hele programma. Zo diep dat het me niet lukt om een nieuwsbrief te versturen of blije posts te maken over onze intensive. Zo diep dat als Mila blij schrijft over dat we op tv komen dat ik alleen maar heel groot NEE kan voelen en al helemaal geen reclame durf te maken.
 
 

Trauma

Treitertrauma zal ik het maar noemen. Eindelijk kan ik het voelen. Het was zo heftig. Ik was het totaal vergeten. Als ik in een situatie ben waarin ik in het licht kom te staan dan moet ik me wel terugtrekken, uit angst. Ik doe dat vanbinnen, heel stilletjes. Heel stilletjes pest ik nu mezelf alvast voordat iemand anders de kans kan grijpen.
 
 

Een levenslange les vieren!

Maar, er is een kracht in mij die naar buiten wil komen, die mij wil vieren en laten zien, die zichzelf wil zijn, zoals ik dat ook zo goed anderen kan leren. En dan is er deze zelfsaboterende kracht, waar ik me voor schaam en die in het licht moet komen, nu. Hoe eng ook.
 
Want ik hoef misschien wel nooit meer op televisie van mezelf, maar ik ga wel een verdomd prachtige en waardevolle Sensual Women’s Intensive geven samen met Mila, en dat mag iedereen weten <img draggable=” width=”16″ height=”16″ /><img draggable=” width=”16″ height=”16″ />.
 
 
Het Alternatief, was te zien in april 2021 op NPO3. De opname van het retreat/de intensive was op Centrum de Horst in Meddo (en daarvan is HIER de link) <img draggable=” width=”16″ height=”16″ />.
 
 
Ryanne van Dorst
Opname van ‘wild woman’ sessie tijdens onze Sensual Women’s Intensive

 
 

Arati Touch

Over Arati

Ik begeleid mensen voor wie seksualiteit en intimiteit niet easy en vanzelfsprekend is. Individueel en in workshops. Hands-on en in consent zakken we in ontspanning, zelfliefde en weer helemaal 'eigen' mogen zijn. Het is een kwestie van herinneren wat er al was.


Vaak ontdek ik, zoals ik dat ook nog steeds bij mezelf aan het ontdekken ben, dat de relatie met ons eigen lijf, zeker op seksueel gebied de sleutel is tot echt genieten, zelfliefde, bewustwording, extase en je vrij voelen, óók in relatie tot de ander. En het mooiste werk dat ik ooit gedaan heb. Ik ben seksuologisch lichaamswerker, coach, ademcoach en deep-tissue lichaamswerker. Dat mix ik met mijn liefde, wijsheid en humor.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>