Reinouts bevrijding

Sinds het ingaan van de lockdown was hij niet meer bij me geweest, hij voelde zich geketend aan huis samen met zijn vrouw omdat hij ‘veroordeeld’ is tot de risicogroep. Maar hij hield het niet meer uit. Reinout is een sterke, sportieve en kerngezonde man op leeftijd met een full-time massagepraktijk. Zijn conditie is fantastisch. Totaal beknot en buitengesloten door de maatregelen vloog hij thuis tegen de muren op. Bovendien wil hij heel graag verder met zijn sessies bij mij.
 

Schaamte en taboe

Zijn thema is schaamte en ongemak rond alles wat met seksualiteit te maken heeft. In zijn jeugd was seksualiteit taboe en werd hij genadeloos afgestraft voor vlekken in lakens, uitgelachen met een erectie etc. Wat hij graag wil leren is om vrijheid te voelen in zijn lichaam, zijn geest en in zijn seksualiteit. De keer vóór deze sessie hebben we voorzichtig gesnuffeld aan het thema ‘jezelf laten zien’ gedurende een orgasmic yoga sessie. Tussen zijn sessies door heb ik Reinout steeds gecoacht bij zijn sessies thuis waar hij mij steeds verslag van deed. Vandaag is de 10e keer. Hij komt enorm zenuwachtig binnen, zo spannend vindt hij het vandaag opeens.
 

Vrijheid

Tijdens de begeleide lichaamsmeditatie komt hij bij zijn onderbuik waar het aanvoelt alsof er een veel te strakke riem omheen zit. Benauwenis, angst, en ervan weg willen zijn de gevoelens. We blijven dus daar. Laagje voor laagje komen we dieper. Regelmatig wil het hoofd zich ermee bemoeien maar dat moet echt even wegblijven, deze plek heeft een liefdevolle ouder nodig, geen kritische. Wat is het verlangen dat onder alle lagen verstopt zit? Vrijheid, het wil vrij zijn! Maar wat is vrij zijn voor jou? ‘Gewoon, gek doen en me niks aantrekken wat anderen ervan vinden zonder iemand anders pijn te doen’.
Wat is gek doen dan, hoe ziet dat eruit? Grote stilte… ik noem zo wat gekke dingen die in me opkomen: jodelen op de fiets, een hele dag alles op je knieën doen omdat je wilt ervaren hoe het is om een klein mens te zijn, voor een open raam masturberen, ergens spontaan even aan likken bijvoorbeeld de wang van je vrouw, een dansje doen met de stofzuiger…
 
Ai, daar heb ik toch iets gezegd wat enorm binnenkomt bij hem.
 

Masturberen in vrijheid

Dat masturberen voor een open raam, oh wat fantaseert hij daar graag over! Ik vraag hem om de hele fantasie zo gedetailleerd mogelijk te vertellen, in geuren en kleuren. Het is een droom, een oerverlangen om zichzelf te mogen zijn in al zijn facetten. Helemaal geaccepteerd en zelfs bewonderd, inclusief zijn penis, zijn erectie die helemaal van hem is en bij hem hoort. Hij staat voor het open raam met heel veel mensen die naar hem kijken, en hij masturbeert, hij neemt de tijd. Ze kijken geduldig en vol bewondering naar hem hoe hij klaarkomt terwijl hij roept ‘kijk mij!, dit ben ík!’, ‘dit is van mij, helemaal van mij!’.
Op zichzelf zijn fantasieën niet altijd geschikt om werkelijkheid te worden, dat maakt een fantasie juist speciaal. Maar in het geval van Reinout kan het uitspelen van zijn fantasie wel helend en openend zijn, als symbool voor het zich toe-eigenen van zijn vrijheid. Daarom stel ik hem voor om een setting te creëren waarin hij helemaal in deze fantasie stapt en hem uitleeft. Met mij als publiek, als de haag mensen die hij voor zich ziet. Hij besluit zijn angst opzij te zetten en de uitdaging aan te gaan.
 
Wat er gebeurde had ik niet kunnen bedenken.
 

Heling

Omdat hij tijdens de voorgaande sessies al geleerd had wat actief ontvangen is, stapte hij volkomen organisch in de regie van zijn eigen fantasie. Ik mocht bewonderend kijken naar hoe hij zich langzaam ontkleedde en met zichzelf ging spelen. Hij stelde zijn publiek vragen en het kon beamen hoe mooi en sexy hij is. De hele fantasie kwam uit en na zijn hoogtepunt zag ik hem naar het open raam lopen en roepen ‘dit ben ik! En mijn seks is van mij!, waarna hij spontaan begon te swingen. Ik danste mee met deze totaal bevrijde man.
 
Na deze prachtige doorbraak regende het inzichten: ik ben vrij dus ik mag voelen, ik kan de straat op want ik ben vrij. Ik ben geen risicogroep als ik dat niet voel, ik kan mijn hart altijd volgen. Wow, wat een bevrijding!
 
Zo kan seksuologisch lichaamswerk dus uitpakken. Maar het hoeft niet precies zo te gaan <img draggable=” width=”16″ height=”16″ />. Iedereen heeft een eigen manier om te leren. 
 
Verlang jij naar een fijner, meer open seksleven? Naar het ontdekken en loslaten van je conditioneringen, de dingen die jou zeer waarschijnlijk blokkeren om aanwezig, erotisch volwassen en in verbinding te zijn, van jezelf te houden zoals je bent? Dan ben je super welkom om een gratis Ontdekkingsgesprek via Zoom met mij af te spreken en te kijken hoe ik jou kan helpen. Dat kan direct in mijn agenda via deze LINK.
 
 
PS: 1 het open raam in mijn praktijk begint op hoofdhoogte <img draggable=” width=”16″ height=”16″ />
2: de naam Reinout is niet zijn echte naam en hij heeft volledig toestemming gegeven om dit stuk te delen. Hij is er zelfs trots op.
 

 

Arati Touch

Over Arati

Ik begeleid mensen voor wie seksualiteit en intimiteit niet easy en vanzelfsprekend is. Individueel en in workshops. Hands-on en in consent zakken we in ontspanning, zelfliefde en weer helemaal 'eigen' mogen zijn. Het is een kwestie van herinneren wat er al was.


Vaak ontdek ik, zoals ik dat ook nog steeds bij mezelf aan het ontdekken ben, dat de relatie met ons eigen lijf, zeker op seksueel gebied de sleutel is tot echt genieten, zelfliefde, bewustwording, extase en je vrij voelen, óók in relatie tot de ander. En het mooiste werk dat ik ooit gedaan heb. Ik ben seksuologisch lichaamswerker, coach, ademcoach en deep-tissue lichaamswerker. Dat mix ik met mijn liefde, wijsheid en humor.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>