Masturbeer jij?

Masturbeer jij?

Ik geniet na, en ik voel me kwetsbaar. Wat kan kwetsbaar voelen toch een strijd zijn, als er zere oude herinneringen aangeraakt zijn en iets in mij vindt dat ik dat niet mag voelen. Dat ik flink moet zijn.

Ik ben net terug uit een intense training over het deconditioneren van mijn/onze seksualiteit. Voor het eerst weer eens in een groep zijn in plaats van er een te geven. Ik kwam mezelf goed tegen, en ik heb nog meer ontzag voor alle mooie dappere zielen die zich aanmelden bij Mila en mij voor onze intensives. In de training waar ik in meedeed gold de regel 'geen liefdadigheid', ook niet vanuit de leiding.

Het mooie en ook harde van zo'n regel is dat al onze gedragspatronen glashelder boven komen drijven: de overlever, de krachtige en slimme gedijt hier fantastisch in. Maar als je moed en soms support nodig hebt om te helen van een treitertrauma dan kan zo'n afspraak ook genadeloos voelen. Want dat was wat ik me realiseerde toen ik weer thuis was: de exposure van mijn kwetsbare seksualiteit (dat is het altijd van iedereen natuurlijk, niet alleen van mij) had een heel oud trauma van mij wakker gemaakt en ik had me ernaar gedragen. Verlegen, bang en flink. De groep van 50 mensen had hetzelfde effect op mij als de plagende kinderen vroeger op het schoolplein en in de klas.

De reden dat ik erover schrijf is omdat ik schaamte voelde, schaamte omdat ik zo werd afgewezen, ik zou te onzeker zijn, misschien niet van de goede leeftijd, het kan van alles zijn. Het was iig. te bedreigend voor mij. Terugkijkend zie ik het nu pas in, hoe onveilig het voor me was en hoe goed ik ook voor mezelf gezorgd heb! Enorm gelachen en geknuffeld met sisters, prachtige sessies meegemaakt, veel gegeven, mijn hele juice weer wakker geschud, en ik heb zelfs een gigolosessie voor mezelf geboekt, heerlijk! En tot slot heb ik ook mijn afwijzers gevraagd wat ze zagen en voelden bij mij en daarmee heb ik ook mezelf kunnen laten zien. Ik ben trots op mezelf.

En ik begrijp nu ook waarom ik uiteraard óók kies voor geen liefdadigheid maar wel altijd samen met bewustwording en heling. Omdat ik weet hoe het kan voelen.

Btw, zo'n gigolosessie raad ik iedere vrouw aan, wat een CADEAU! Een klein tipje van de sluier: je beleeft opeens hoe het óók kan, en dan nog meer én beter . Helemaal voor jou.

Herken jij jezelf in mijn ervaring? En kun jij wel wat zelfbekrachtiging en zelfliefde gebruiken om ook weer te gaan bloeien en genieten? Ik zie je, ik hoor je en ik begrijp je helemaal, én ik kan je helpen. Want I've got the T-shirt 😉. Maak een gratis 30-minuten ontdekkingsafspraak met me via de link hiernaast, je bent helemaal welkom.

By Arati Touch

december 8, 2019


Wanneer heb je voor het laatst gemasturbeerd? Hoe deed je het, en hoe was het? Daar praat je meestal niet zomaar over, bij een bakje koffie.

Tijdens mijn opleiding in 2006 stelde mijn leraar Yoyo die vraag. En o, waar je dat had gedaan, moest je ook nog vertellen in de groep. Wat heftig, en confronterend vond ik dat. Verschrikkelijk. Ik heb geen idee meer wat ik heb verteld, maar wat ik nog wel weet uit die tijd is dat ik überhaupt weinig contact had met mijn lijf, laat staan dat ik nog wist hoe het was om te masturberen.

Het idee alleen al om hierover te praten is – nog steeds – doodeng. Niet zo gek, want we zijn allemaal opgegroeid met dezelfde geboden en verboden: niet in je neus peuteren, niet aan je kruis zitten, niet naar zweet ruiken, en geen boeren en scheten laten. Die inperkingen kunnen zo sterk zijn dat je nog bijna gevangen kunt zitten in de collectieve boodschappen uit je jeugd.

Terwijl je plezier, je levensenergie – ofwel seksuele energie – precies daar begint waar de grootste taboes liggen: rond de geslachtsdelen. En vergeet daarbij ook het gebied rond de anus niet. Door het effect van de beperkende boodschappen te gaan beseffen, én te delen, kun je je gevoel van vrijheid in jouw lijf, in je leven, weer terugkrijgen. Dat is een kwestie van oefenen, en het mogen benoemen en voelen. Dit delen met elkaar kan heel helend zijn.

Daar gaan de sessies en workshops Orgasmic Yoga Coaching over: niet over een nieuwe techniek leren, niet over bloot zijn, maar wat je nodig hebt om je veilig te voelen. Over je relatie met jezelf en je eigen seksualiteit. Daarbij ga je precies zover als jij wil: jij bepaalt. Want ook dat is belangrijk: leren voelen in je lichaam waar jouw plezier begint en waar je grenzen liggen. En dat is misschien nog wel spannender dan erover te praten.

Lees meer over Orgasmic Yoga ofwel Mindful Masturbatie op deze site.

Arati Touch

About the author

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Jouw onweerstaanbare aanbod....


>