‘Ik kan niet genieten van mijn lichaam’

‘Als ik seks heb met mijn partner, dan voel ik zo weinig’, vertelde ze. ‘We hebben het heerlijk samen en we maken veel lol in bed, maar ik word niet opgewonden. Van binnen gebeurt er niks.’

Anneloes is een enthousiaste vrouw, blij, en liefdevol en betrokken bij anderen. En heel gelukkig met haar nieuwe geliefde. Op het seksuele vlak gaat het alleen nog niet zoals ze zou willen. Ze voelen zich aangetrokken tot elkaar en knuffelen en vrijen het liefst zo vaak mogelijk. Kon ze maar wat meer genieten van haar lichaam, en zich opgewonden voelen!

In de eerste sessies zijn we gaan werken aan actief leren vragen en ontvangen, en aanraken voor het eigen plezier. Eerder was ze, al lang geleden, getrouwd met een man die haar seksueel manipuleerde en onderdrukte. Niemand wist daarvan, dat had ze nooit aan iemand verteld.

Nu werd het tijd voor dieper somatisch werk. Ik wist dat het moment daar was om met Mindful Mapping (=link naar info over MM) te beginnen, een soort innerlijke ontdekkingstocht. Rondom haar thema’s: negatieve imprints, een verdoofd gevoel van binnen en buiten.

Het is heel normaal om weg te willen zijn van pijnlijke gevoelens en herinneringen. Vaak is dat broodnodig geweest om te kunnen overleven. Maar: al ga je weg van het voelen, het ligt wel opgeslagen in ons lichaam. Zo ontstaat het verdoofde gevoel, zoals Anneloes dat beschreef.

Anneloes gaf zelf een van de plekken aan waar ze altijd een ‘doof’ gevoel ervaarde. Daar legde zij haar hand op. Met mijn hand op de hare gingen we samen op reis. Koud en leeg voelde het, op zoveel plekken; lichamelijke sensaties, emoties, kleuren en herinneringen kwamen voorbij.

Binnen de veiligheid van de sessie mocht ze alles doorvoelen zonder erin te verdwijnen. Van koud en leeg ging ze naar warm en vol. En ik heette haar welkom terug in haar lichaam. ‘Ongelooflijk, dit is magisch! Ik herinner me deze sensaties weer, ik voel me zo dankbaar.’

 

Seksueel Ontdekkingswerk kan gaan over het hervinden van wat je kwijt dacht te zijn, over het wakker maken van je plezier in je lichaam.

Arati Touch

Over Arati

Ik begeleid mensen voor wie seksualiteit en intimiteit niet easy en vanzelfsprekend is. Individueel en in workshops. Hands-on en in consent zakken we in ontspanning, zelfliefde en weer helemaal 'eigen' mogen zijn. Het is een kwestie van herinneren wat er al was.


Vaak ontdek ik, zoals ik dat ook nog steeds bij mezelf aan het ontdekken ben, dat de relatie met ons eigen lijf, zeker op seksueel gebied de sleutel is tot echt genieten, zelfliefde, bewustwording, extase en je vrij voelen, óók in relatie tot de ander. En het mooiste werk dat ik ooit gedaan heb. Ik ben seksuologisch lichaamswerker, coach, ademcoach en deep-tissue lichaamswerker. Dat mix ik met mijn liefde, wijsheid en humor.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>