‘Ik kan niet genieten van mijn lichaam’

‘Ik kan niet genieten van mijn lichaam’

Ik geniet na, en ik voel me kwetsbaar. Wat kan kwetsbaar voelen toch een strijd zijn, als er zere oude herinneringen aangeraakt zijn en iets in mij vindt dat ik dat niet mag voelen. Dat ik flink moet zijn.

Ik ben net terug uit een intense training over het deconditioneren van mijn/onze seksualiteit. Voor het eerst weer eens in een groep zijn in plaats van er een te geven. Ik kwam mezelf goed tegen, en ik heb nog meer ontzag voor alle mooie dappere zielen die zich aanmelden bij Mila en mij voor onze intensives. In de training waar ik in meedeed gold de regel 'geen liefdadigheid', ook niet vanuit de leiding.

Het mooie en ook harde van zo'n regel is dat al onze gedragspatronen glashelder boven komen drijven: de overlever, de krachtige en slimme gedijt hier fantastisch in. Maar als je moed en soms support nodig hebt om te helen van een treitertrauma dan kan zo'n afspraak ook genadeloos voelen. Want dat was wat ik me realiseerde toen ik weer thuis was: de exposure van mijn kwetsbare seksualiteit (dat is het altijd van iedereen natuurlijk, niet alleen van mij) had een heel oud trauma van mij wakker gemaakt en ik had me ernaar gedragen. Verlegen, bang en flink. De groep van 50 mensen had hetzelfde effect op mij als de plagende kinderen vroeger op het schoolplein en in de klas.

De reden dat ik erover schrijf is omdat ik schaamte voelde, schaamte omdat ik zo werd afgewezen, ik zou te onzeker zijn, misschien niet van de goede leeftijd, het kan van alles zijn. Het was iig. te bedreigend voor mij. Terugkijkend zie ik het nu pas in, hoe onveilig het voor me was en hoe goed ik ook voor mezelf gezorgd heb! Enorm gelachen en geknuffeld met sisters, prachtige sessies meegemaakt, veel gegeven, mijn hele juice weer wakker geschud, en ik heb zelfs een gigolosessie voor mezelf geboekt, heerlijk! En tot slot heb ik ook mijn afwijzers gevraagd wat ze zagen en voelden bij mij en daarmee heb ik ook mezelf kunnen laten zien. Ik ben trots op mezelf.

En ik begrijp nu ook waarom ik uiteraard óók kies voor geen liefdadigheid maar wel altijd samen met bewustwording en heling. Omdat ik weet hoe het kan voelen.

Btw, zo'n gigolosessie raad ik iedere vrouw aan, wat een CADEAU! Een klein tipje van de sluier: je beleeft opeens hoe het óók kan, en dan nog meer én beter . Helemaal voor jou.

Herken jij jezelf in mijn ervaring? En kun jij wel wat zelfbekrachtiging en zelfliefde gebruiken om ook weer te gaan bloeien en genieten? Ik zie je, ik hoor je en ik begrijp je helemaal, én ik kan je helpen. Want I've got the T-shirt 😉. Maak een gratis 30-minuten ontdekkingsafspraak met me via de link hiernaast, je bent helemaal welkom.

By Arati Touch

december 8, 2019


‘Als ik seks heb met mijn partner, dan voel ik zo weinig’, vertelde ze. ‘We hebben het heerlijk samen en we maken veel lol in bed, maar ik word niet opgewonden. Van binnen gebeurt er niks.’

Anneloes is een enthousiaste vrouw, blij, en liefdevol en betrokken bij anderen. En heel gelukkig met haar nieuwe geliefde. Op het seksuele vlak gaat het alleen nog niet zoals ze zou willen. Ze voelen zich aangetrokken tot elkaar en knuffelen en vrijen het liefst zo vaak mogelijk. Kon ze maar wat meer genieten van haar lichaam, en zich opgewonden voelen!

In de eerste sessies zijn we gaan werken aan actief leren vragen en ontvangen, en aanraken voor het eigen plezier. Eerder was ze, al lang geleden, getrouwd met een man die haar seksueel manipuleerde en onderdrukte. Niemand wist daarvan, dat had ze nooit aan iemand verteld.

Nu werd het tijd voor dieper somatisch werk. Ik wist dat het moment daar was om met Mindful Mapping (=link naar info over MM) te beginnen, een soort innerlijke ontdekkingstocht. Rondom haar thema’s: negatieve imprints, een verdoofd gevoel van binnen en buiten.

Het is heel normaal om weg te willen zijn van pijnlijke gevoelens en herinneringen. Vaak is dat broodnodig geweest om te kunnen overleven. Maar: al ga je weg van het voelen, het ligt wel opgeslagen in ons lichaam. Zo ontstaat het verdoofde gevoel, zoals Anneloes dat beschreef.

Anneloes gaf zelf een van de plekken aan waar ze altijd een ‘doof’ gevoel ervaarde. Daar legde zij haar hand op. Met mijn hand op de hare gingen we samen op reis. Koud en leeg voelde het, op zoveel plekken; lichamelijke sensaties, emoties, kleuren en herinneringen kwamen voorbij.

Binnen de veiligheid van de sessie mocht ze alles doorvoelen zonder erin te verdwijnen. Van koud en leeg ging ze naar warm en vol. En ik heette haar welkom terug in haar lichaam. ‘Ongelooflijk, dit is magisch! Ik herinner me deze sensaties weer, ik voel me zo dankbaar.’

 

Seksueel Ontdekkingswerk kan gaan over het hervinden van wat je kwijt dacht te zijn, over het wakker maken van je plezier in je lichaam.

Arati Touch

About the author

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Jouw onweerstaanbare aanbod....


>