Onkruid?- Ik wied mijn leven en relatie er weer mee in balans

Onkruid?- Ik wied mijn leven en relatie er weer mee in balans

Ik geniet na, en ik voel me kwetsbaar. Wat kan kwetsbaar voelen toch een strijd zijn, als er zere oude herinneringen aangeraakt zijn en iets in mij vindt dat ik dat niet mag voelen. Dat ik flink moet zijn.

Ik ben net terug uit een intense training over het deconditioneren van mijn/onze seksualiteit. Voor het eerst weer eens in een groep zijn in plaats van er een te geven. Ik kwam mezelf goed tegen, en ik heb nog meer ontzag voor alle mooie dappere zielen die zich aanmelden bij Mila en mij voor onze intensives. In de training waar ik in meedeed gold de regel 'geen liefdadigheid', ook niet vanuit de leiding.

Het mooie en ook harde van zo'n regel is dat al onze gedragspatronen glashelder boven komen drijven: de overlever, de krachtige en slimme gedijt hier fantastisch in. Maar als je moed en soms support nodig hebt om te helen van een treitertrauma dan kan zo'n afspraak ook genadeloos voelen. Want dat was wat ik me realiseerde toen ik weer thuis was: de exposure van mijn kwetsbare seksualiteit (dat is het altijd van iedereen natuurlijk, niet alleen van mij) had een heel oud trauma van mij wakker gemaakt en ik had me ernaar gedragen. Verlegen, bang en flink. De groep van 50 mensen had hetzelfde effect op mij als de plagende kinderen vroeger op het schoolplein en in de klas.

De reden dat ik erover schrijf is omdat ik schaamte voelde, schaamte omdat ik zo werd afgewezen, ik zou te onzeker zijn, misschien niet van de goede leeftijd, het kan van alles zijn. Het was iig. te bedreigend voor mij. Terugkijkend zie ik het nu pas in, hoe onveilig het voor me was en hoe goed ik ook voor mezelf gezorgd heb! Enorm gelachen en geknuffeld met sisters, prachtige sessies meegemaakt, veel gegeven, mijn hele juice weer wakker geschud, en ik heb zelfs een gigolosessie voor mezelf geboekt, heerlijk! En tot slot heb ik ook mijn afwijzers gevraagd wat ze zagen en voelden bij mij en daarmee heb ik ook mezelf kunnen laten zien. Ik ben trots op mezelf.

En ik begrijp nu ook waarom ik uiteraard óók kies voor geen liefdadigheid maar wel altijd samen met bewustwording en heling. Omdat ik weet hoe het kan voelen.

Btw, zo'n gigolosessie raad ik iedere vrouw aan, wat een CADEAU! Een klein tipje van de sluier: je beleeft opeens hoe het óók kan, en dan nog meer én beter . Helemaal voor jou.

Herken jij jezelf in mijn ervaring? En kun jij wel wat zelfbekrachtiging en zelfliefde gebruiken om ook weer te gaan bloeien en genieten? Ik zie je, ik hoor je en ik begrijp je helemaal, én ik kan je helpen. Want I've got the T-shirt 😉. Maak een gratis 30-minuten ontdekkingsafspraak met me via de link hiernaast, je bent helemaal welkom.

By Arati Touch

mei 18, 2020


Over aandacht geven aan dat wat we vergeten waren.

Als jong kind kreeg ik een stukje tuin in de tuin van mijn vader toegewezen dat ik zelf mocht inrichten. Ik plantte er radijsjes en sla en vergeetmenietjes en het was fantastisch om alles te zien groeien en dan te oogsten! Iedere ochtend liep ik naar mijn tuintje toe om te kijken hoever alles al was. Heerlijk was de lucht van de aarde en magisch om te zien hoe allerlei beestjes zoals wormen en vliegjes hun eigen leven leidden in mijn kleine biotoopje. Ieder detail kreeg aandacht. Ik maakte er zelfs een omheining omheen van afgezaagde wilgentakken, prachtig! (Toen dat uit begon te lopen tot een heus wilgenbos in zijn tuin was mijn vader alleen niet zo blij meer 😊)

Wat een heerlijke herinnering die ik hélemaal vergeten was! Tot de coronacrisis kwam, want wat een zee van tijd ontstond er om onder mijn steen te willen liggen, mijn huis te poetsen en ja……voor het eerst sinds heel lang aandacht aan onze tuin besteden. Iets waar ik eerder de zin niet van in zag werd iets waar ik mijn spanning en frustratie over van alles wat er nu gebeurt in kwijt kan. Al wiedend in de woestenij kwam mijn vader voorbij. Hoe prachtig hij deze tuin 18 jaar geleden voor ons aan had gelegd, met de prachtigste vaste planten, boompjes en struiken. Een kleurenpracht. En nu? Is het dus één grote kluwen geworden van kleefkruid, paardebloemen en iets wat lijkt op Lelietjes van Dale en door de hele tuin een ondergronds netwerk heeft gemaakt. Hier en daar zie ik nog een restje van alle mooie planten……oei. Wat een liefde heeft daar in gezeten. Als ik dit schrijf voel ik het, een mix van dankbaarheid en weemoed over zoveel jaren niet kunnen zien.

Maar nu ben ik blij! In een artikel op internet over Lelietjes van Dale las ik dat deze planten heel krachtig zijn net als paardebloemen en zevenblad etc. en dat je de andere minder krachtige maar wel mooie planten in je tuin moet beschermen door ze aandacht en ruimte te geven en de veel krachtigere planten (onkruid noemen ze dat) toch regelmatig moet wieden. Dat raakte deze tuindummie recht in mijn derde oog! Want dit is wat ik met mijn hele leven misschien wel doe, met mijn relatie, met mijn seksleven. Ik ben niet de enige, ik zie het zoveel bij mensen die bij me komen met een relatie die een grote overwoekerde woestenij geworden is. Hoe mooi is het ooit begonnen, hoe hebben we genoten van alles en van elkaar! We leren niet anders dan dat alles vanzelf gaat, net als ik met mijn tuin en eerder ook in mijn relatie. Hoezo wieden, hoezo aandacht geven aan dat wat mooi is en fijn, verdrietig en moeilijk in de juiste balans? Juist wel doen dus 😊. Menn wat ben ik nu heerlijk aan het wieden en planten en zaaien. Iedere keer wied ik weer iets nieuws naar boven dat me niet meer dient en plant ik weer iets nieuws in de plaats.

Te laat naar bed? Ik geniet ervan en ga morgen vroeg!
Alweer een poosje niet echt verbonden met mijn partner? Tempeltje maken en gaan zitten met elkaar!
Niet blij met mezelf? Ik doe iets fijns en dans of adem of ik zoek een arm en een luisterend oor!

Is er bij jou of jullie ook wel wat nieuws aan te gaan, te wieden, zaaien en planten? Kijk maar eens rond op mijn site of bel of mail me met je vragen.

Arati Touch

About the author

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Jouw onweerstaanbare aanbod....


>