Waarom hebben wij nooit orale seks?

Eerlijk gezegd vroeg ik me dat niet eens meer af

Ik had me er bij neergelegd. Maar het is wel één van de redenen waarom ik ervoor gekozen heb om Somatic Sexological Coach te zijn. Ik wilde weten wat daar over te leren is. Waarom niet, en hoe dan wel? Met orale seks bedoelen we het genieten van s’andersmens geslacht met de mond en andersom, maar ik heb het ook over alle andere mogelijke erotische lekkerheid en nét een beetje buiten je comfort, die je met elkaar zou kunnen doen.

Ik zeg ‘zou kunnen doen’ want ik had zelf jarenlang veel nodig om me over te kunnen geven aan spetterend genieten van allerlei erotisch spelen. Met een date veel makkelijker dan met mijn eigen partner, dat dan weer wel. Hoe dat dan werkt, dat maakt me altijd nieuwsgierig, als mijn eigen angst of vermijdingsgedrag me niet in de weg zit natuurlijk 😉.

Lagen afpellen

Als mensen bij me komen in mijn praktijk dan is erotische spannende seks nooit het eerste waar we het over hebben of aan werken. Het weer terug ontdekken van lichaamsgevoel, intimiteit en plezier in consent met jezelf en de ander komt altijd eerst. Het is het openen van steeds een nieuwe laag, en iedere laag heeft haar eigen tijd nodig om verkend en geheeld te worden om ermee te kunnen gaan spelen.

Dat proces is vervullend en diepgaand. Zo ervaar ik dat zelf in mijn eigen relatie, die net als bij iedereen haar golven kent. Daarom wenste ik mezelf nieuwe inspiratie toe om ons seksleven nóg intiemer en boeiender te maken. Hoe kon ik mijzelf uitdagen om mijn ‘remmen’ en ‘gaspedalen’ wat meer te verkennen bij mijn partner? Ja, die heb ik, nogal. Nee, ik heb geen partner die uit zichzelf op onderzoek gaat of daar initiatief op durfde! te nemen en ook niet in hetzelfde veld werkt als ik. Zoals bij heel veel mensen komt er pas motivatie op het moment dat er echt iets geraakt wordt en het diepe innerlijke plezier en nieuwsgierigheid wakker worden.

Uit de valkuil stappen

Aan iemands motivatie valt dus niet te sleutelen, want die komt van binnen uit. Maar de liefde en het verbond dat we samen hebben is zo diep en waardevol dat we beiden in staat zijn geraakt om een eindeloos geduld met elkaar te hebben. Dat dat ook een valkuil kan zijn, wist ik stiekem wel. Daarom nodigde ik hem uit voor een Pleasure Retreat bij mijn collega Mariëlle Spronck.

Mariëlle is Nederlands meest ervaren en officiële Wheel of Consent facilitator, helder en fijn. Bijna tegen beter weten in, dacht ik nog vanwege die ontbrekende intrinsieke motivatie, maar ik had er gewoon zin in en ik had geen hoge verwachtingen. Gewoon, lekker benieuwd!

Met de billen bloot                                                                                                                                      

Eindelijk kon ik, en wij samen weer eens met de billen bloot! Ook letterlijk, zelfs dat kon als je dat beiden wilde. Het was heerlijk en nieuw wat er ontstond. Nadat ik zelf trainingen bij Betty Martin (de grondlegger van The Wheel of Consent waar Mariëlle en ikzelf ook mee werken) had gedaan, was mijn partner ook al vaker mee geweest naar WOC weekenden, maar dit keer kwam 'het' binnen.

OMG

Ik kreeg ook mijn 'beurt', want daar kwam op een gegeven moment de uitnodiging om te gaan nemen voor mijn eigen plezier van het geslacht van mijn partner en vice versa. Hoeiii! Bij het doen van de oefeningen die bij het WOC horen kun je werkelijk niets anders doen dan ze DOEN, VOELEN en WAARNEMEN wat er in je gebeurt, en ik ontdekte dat ik bevroor, dat ik angstig werd. Nog niks geen orale seks dus, of ander leuk gespeel. Juist bij mijn eigen vertrouwde partner in de veilige setting van de oefening gebeurde waar ik jarenlang overheen gedenderd was, of in dates, of door het buiten mijn en ons seksleven te sluiten.

Genot is niet voor mij

De angst was altijd bij me gebleven, dat als ik aan het geslacht van een of mijn eigen man zat, dat hij er dan vandoor zou gaan met mijn plezier door zelf te gaan nemen. Dat genot niet voor mij was, maar voor de ander. Het is te vaak gebeurd in mijn leven en ik had nog nooit voldoende de regie gepakt en me veilig genoeg gevoeld om te helen. Ermee durven zijn is nu de sleutel. We oefenen en spelen er nog heerlijk mee door.

Het nemen voor je eigen plezier van mijn lichaam was voor mijn partner ook een enorme eye-opener, hoe fijn dat is, jaaa daar kwam ie hoor, de motivatie om zin te hebben en initiatief te nemen! Genot is namelijk ook voor hem.

Liever pleasen dan een misbruiker zijn, zit er nog iets tussen?

Hoe bang was hij en zoveel mannen om zelfs met toestemming(!) helemaal te gaan voor zichzelf? Gigantisch, want grensoverschrijdend gedrag is taboe, daar zijn al teveel vrouwen slachtoffer van geworden. Daarom deed hij maar niks meer. Hij is jammer genoeg niet de enige.

En dat terwijl ik me pas aantrekkelijk voel voor hem als ie voor zijn eigen behoeften uitkomt! Het lijkt simpel maar het vraagt iets van ons, namelijk de bereidheid om opnieuw te willen kijken en voelen. Dat is wat er tussen zit! Dat valt te leren met behulp van The Wheel of Consent.

Daardoor voel ik me dankbaar en geliefd, ik straal, en onze intimiteit is gegroeid. Hoe heerlijk om dit zelf weer mee te mogen maken! Door mijzelf steeds opnieuw te kunnen onderzoeken weet ik dat ik er ook kan zijn voor alle mooie mensen die samen of alleen naar me toe komen. Ik snap wat er kan gebeuren.

Wat werken met de Wheel of Consent
binnen Seksueel Ontdekkingswerk inhoudt:

Veiligheid, om diep en echt te kunnen voelen, je ja, je nee maar ook je verdriet of dat wat verwerkt wil worden.

Je 'remmen' en 'gaspedalen' ontdekken, in de vertraging en veiligheid van de oefeningen of spelletjes leer je om te vragen of manifesteren wat je nodig hebt om ‘aan’ te gaan en compassie te hebben met wat jou remt.

Spelen! Echt en vrij plezier voelen ontstaat als we open kunnen communiceren en we onze innerlijke veiligheid en motivatie voelen.

Lees HIER meer over als je denkt dat dit werk ook iets voor jou of jullie zou kunnen zijn.

Lieve lezer,

Herken jij jezelf in dit verhaal en verlang jij ook naar een fijner, meer open seksleven? Naar het ontdekken en loslaten van conditioneringen, de dingen die zeer waarschijnlijk blokkeren om aanwezig, erotisch volwassen en in verbinding te zijn, van jezelf te houden zoals je bent? Op een manier die bij jullie aansluit?

Dan ben je super welkom om een gratis Ontdekkingsgesprek via Zoom met mij af te spreken en te kijken hoe ik jou kan helpen. Dat kan direct in mijn agenda via de knop hiernaast.

Arati Touch

Over Arati

Ik begeleid mensen voor wie seksualiteit en intimiteit niet easy en vanzelfsprekend is. Individueel en in workshops. Hands-on en in consent zakken we in ontspanning, zelfliefde en weer helemaal 'eigen' mogen zijn. Het is een kwestie van herinneren wat er al was.


Vaak ontdek ik, zoals ik dat ook nog steeds bij mezelf aan het ontdekken ben, dat de relatie met ons eigen lijf, zeker op seksueel gebied de sleutel is tot echt genieten, zelfliefde, bewustwording, extase en je vrij voelen, óók in relatie tot de ander. En het mooiste werk dat ik ooit gedaan heb. Ik ben seksuologisch lichaamswerker, coach, ademcoach en deep-tissue lichaamswerker. Dat mix ik met mijn liefde, wijsheid en humor.

  • Wat een mooi en stoer verhaal over jouw eigen ervaringen. Het geeft me veel om over na te denken en om dankbaar voor te zijn. Bedankt! x

  • {"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
    >